Νέα θωρακισμένη Mercedes-Maybach S600 Guard

Νέα θωρακισμένη Mercedes-Maybach S600 Guard

Όχι μόνο σφαίρες, αλλά ούτε και πυραυλωθούμενες χειροβομβίδες δεν μπορούν να διαπεράσουν τη θωράκισή της.

Η Mercedes-Maybach αποκάλυψε τη νέα S600 Guard, το πρώτο αυτοκίνητο που έχει πάρει την υψηλότερη πιστοποίηση βαλλιστικής προστασίας VR10 για πολιτικά οχήματα.

Η S600 Guard αξιολογήθηκε από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Γερμανίας, παίρνοντας την πιστοποίηση VR10 και ERV 2010 (Explosive Resistant Vehicles), πράγμα που σημαίνει ότι το αμάξωμα και τα παράθυρα δεν διαπερνώνται από σφαίρες και βαλλιστικές βομβίδες, ενώ οι επιβάτες προστατεύονται επίσης από εκρηκτικούς μηχανισμούς που μπορεί να πυροδοτηθούν δίπλα ή κάτω από το αυτοκίνητο. Μοναδικό χαρακτηριστικό για θωρακισμένα πολιτικά οχήματα αποτελεί η θωράκιση του κάτω μέρους της S600 Guard, που εκτείνεται σε όλη την καμπίνα.

Ελάσματα από ειδικό χάλυβα έχουν ενσωματωθεί ανάμεσα στο εξωτερικό αμάξωμα και το πλαίσιο, ενώ τμήματα από aramid και πολυαιθυλένιο εξασφαλίζουν την προστασία σε κρίσιμα σημεία, όπως αυτά της αλλαγής υλικού. Τα χοντρά κρύσταλλα των παραθύρων έχουν εσωτερική πολυανθρακική επίστρωση για να προστασία από θραύσματα.

Τα πίσω καθίσματα είναι τοποθετημένα πιο πίσω απ’ ό,τι στο νορμάλ μοντέλο και τα ειδικά λάστιχα της Michelin έχουν εσωτερικά μεταλλικά στεφάνια εφαρμογής ώστε να μην ξεζαντάρουν αν σκάσουν. Η τεχνολογία Proceed On Function επιτρέπει στο αυτοκίνητο να συνεχίσει να κινείται ακόμη και με κουρελιασμένα λάστιχα.

Το ρεζερβουάρ βενζίνης δεν είναι θωρακισμένο, αλλά έχει επικάλυψη από ειδικό υλικό που κλείνει αυτόματα τις τρύπες αν χτυπηθεί. Το ίδιο υλικό χρησιμοποιείται στα αντιαρματικά επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache της Boeing.

Άλλα εξαρτήματα, όπως το σύστημα διεύθυνσης και οι αναρτήσεις, έχουν ενισχυθεί, όμως ο κινητήρας παραμένει ο ίδιος 6λιτρος V12 με δύο τούρμπο των 535 PS και 84,7 kgm που κινεί τη νορμάλ S600.

Η θωρακισμένη S600 Guard κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Sindelfingen και μπορεί να εφοδιαστεί με διάφορα έξτρα όπως το σύστημα καθαρού αέρα (€9.300), που τοποθετείται κάτω από το δάπεδο του πορτμπαγκάζ και τροφοδοτεί το εσωτερικό με καθαρό αέρα σε περίπτωση επίθεσης με δηλητηριώδη αέρια. Υπάρχει επίσης διαθέσιμο ειδικό κιβώτιο φύλαξης όπλων (€2.400).

Η νέα Mercedes-Maybach S600 Guard ξεκινά από τα €560.000 και προστίθεται στην γκάμα των θωρακισμένων μοντέλων της εταιρείας, που περιλαμβάνει επίσης τις G500 Guard, GLE Guard και S-Class Guard.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube