Ηλεκτρικές εκδόσεις για BMW X3 και ΜΙΝΙ

Ηλεκτρικές εκδόσεις για BMW X3 και ΜΙΝΙ

Μια ηλεκτρική έκδοση του ΜΙΝΙ πρόκειται να λανσαριστεί το 2019, ενώ έναν χρόνο αργότερα θα δούμε και την ηλεκτροκίνητη BMW X3.

Η BMW έδειξε ξεκάθαρα το ενδιαφέρον της για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με το i3, και τώρα ετοιμάζει τις ηλεκτρικές εκδόσεις και για κάποια από τα συμβατικά μοντέλα της.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του την περασμένη Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος της BMW Harald Krueger, μετά από μερικά χρόνια ωρίμανσης της ηλεκτρικής τεχνολογίας στη γκάμα «i», η γερμανική φίρμα είναι έτοιμη να την προσφέρει πλέον και στα mainstream Μοντέλα της. Τα αυτοκίνητα που θα δούμε να μεταμορφώνονται σε ηλεκτρικά είναι η BMW X3 και το ΜΙΝΙ. Σύμφωνα με τον Krueger, τα δύο μοντέλα θα έχουν «ανταγωνιστική αυτονομία και τιμή».

«Οι ανταγωνιστές μας βρίσκονται στο πρώτο στάδιο της εξέλιξης των ηλεκτρικών τους, ενώ εμείς περνάμε στη δεύτερη φάση», λέει ο Krueger, αναφερόμενος προφανώς στα μοντέλα EQ της Mercedes-Benz. «Ήδη έχουμε ξεκινήσει τον εξηλεκτρισμό της βασικής γκάμας της εταιρίας μας, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των μοντέλων i». Και η κίνησή τους είναι πετυχημένη, αν κρίνουμε από τον υπερδιπλασιασμό πωλήσεων που σημειώνουν τα plug-in hybrid της εταιρίας, όπως η BMW 330e.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ούτε βενζίνη ούτε ντίζελ, μόνο «πράσινα» Ι.Χ. στην Ολλανδία

Με το τοπίο στην αγορά αυτοκινήτου να αλλάζει άρδην με την έλευση της αυτόνομης οδήγησης και των υπηρεσιών car-sharing, η BMW δεν πρέπει να μείνει πίσω σε κανέναν τομέα. «Ο όμιλος BMW πρέπει να ακολουθήσει την κατεύθυνση των εταιριών υψηλής τεχνολογίας. Η εποχή που συμφωνούσαμε σε ένα πλάνο και περνούσαν 10 χρόνια μέχρι να εφαρμοστεί, έχει περάσει. Πρέπει να διορθώνουμε συνέχεια το τι κάνουμε και να εξελισσόμαστε διαρκώς», δήλωσε ο Krueger.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube