Η Volvo λανσάρει το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγό της

Η Volvo λανσάρει το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγό της

Η Volvo Trucks, ένας από τα κορυφαίους παίκτες στις βαριές μεταφορές παγκοσμίως, παρουσίασε χθες το ολοκαίνουριο FL Electric, ένα 100% ηλεκτρικό φορτηγό.

Πρόκειται για μια πρεμιέρα για τον επαγγελματικό κλάδο της σουηδικής εταιρείας που έρχεται σε συνέχεια της τάσης που λανσάρισε η Tesla με το «Semi» της.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι περισσότεροι από εσάς έχετε ξυπνήσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας από πολύ νωρίς, λόγω απορριμματοφόρου φορτηγού που περνά έξω ή κάτω από το παράθυρό σας. Να ξέρετε λοιπόν ότι είναι πιθανόν σε λίγα χρόνια αυτό να φτάνει τελείως αθόρυβα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον κινητήρα του. Τουλάχιστον αυτό ελπίζει και η Volvo με την τελευταία δημιουργία της, το FL Electric. Ένα μεσαίου μεγέθους φορτηγό που έχει αυτονομία 300 km, ανταποκρινόμενο σε σύγχρονες και πολύ συγκεκριμένες ανάγκες, δεδομένου ότι προορίζεται για αστικές ζώνες.



Αυτή η τάση για ηλεκτρικά φορτηγά θα μπορούσε να ενθαρρυνθεί τα επόμενα χρόνια με ευνοϊκές πολιτικές, όπως στη Γερμανία, όπου η κυβέρνηση επιθυμεί να δώσει ελεύθερη πρόσβαση στα διόδια για ηλεκτρικά φορτηγά, τα οποία προς το παρόν είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Ωστόσο, ο ορίζοντας του 2020 θα πρέπει να είναι η αρχή μιας νέας εποχής για τους κατασκευαστές φορτηγών. Στη Volvo, η παραγωγή του FL Electric θα έχει την ιδιαιτερότητα να είναι γαλλική, καθώς η συναρμολόγησή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της Volvo Trucks, στο Calvados.



Προς το παρόν, η Volvo Trucks παραμένει φειδωλή σε πληροφορίες σχετικά με το FL Electric, το οποίο θα πρέπει να παραμείνει αρχικά εμπιστευτικό στην αρχή. Αλλά η σουηδική φίρμα ελπίζει ότι το κόστος των ηλεκτρικών φορτηγών θα μειωθεί μέχρι το 2025, για να γίνει ανταγωνιστικό όσο οι εκδόσεις ντίζελ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Έτσι επιταχύνει το φορτηγό της Tesla! [video]

 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube