Έτσι επιταχύνει το φορτηγό της Tesla! [video]

Έτσι επιταχύνει το φορτηγό της Tesla! [video]

Αυτά είναι τα πρώτα πλάνα από την παρουσίαση, για να πάρουμε μια ιδέα του τι θα μας προσπερνάει!...

Η επίσημη παρουσίαση του Tesla Semi ήταν κοινή με αυτή του επερχόμενου, νέου Tesla Roadster, που προδιαγράφεται ως το πιο γρήγορο αυτοκίνητο στον κόσμο, με 0-100 km/h σε κάτω από 2”!

Παρ’ όλα αυτά, το 0-100 του ηλεκτρικού τράκτορα σε 5,1” είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό. Για να πάρετε μια ιδέα, η 5λίτρη Ferrari 512 Testarossa, που πολλοί από εμάς είχαν σε πόστερ στο παιδικό τους δωμάτιο, έκανε το 0-100 σε 5,3”!

Το video που θα δείτε πιο κάτω είναι ερασιτεχνικό και δεν έχει καθόλου καλή ποιότητα, όμως μπορείτε να πάρετε μια ιδέα του πώς επιταχύνει το Tesla Semi, παρότι ο χώρος εκεί στην παρουσίαση ήταν περιορισμένος και ο οδηγός δεν φαίνεται να πατά εξαρχής όλο το γκάζι.

Πάντως, οι προδιαγραφές επιδόσεων που ανακοινώνει η Tesla τοποθετούν τον ηλεκτρικό της τράκτορα στο επίπεδο των αγωνιστικών FIA Super Trucks, που βλέπουμε στην τηλεόραση και τα οποία έχουν πάνω από 1.000 ίππους!

Ένα φορτηγό βέβαια δεν είναι φτιαγμένο για αγώνες πίστας ή ντράγκστερ, οπότε πολύ μεγαλύτερη σημασία έχει το γεγονός ότι το Tesla Semi μπορεί να ρυμουλκήσει φορτίο 36 τόνων και να καλύψει έως 500 ή και έως 800 km ανάμεσα σε δύο φορτίσεις, ανάλογα με την μπαταρία που θα παραγγείλετε. O ηλεκτρικός τράκτορας αναμένεται να σας κοστίσει $150.000 και $200.000 με τη «μικρή» και τη μεγάλη μπαταρία, αντίστοιχα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς επιταχύνει το υδρογονοκίνητο φορτηγό της Toyota

[Πηγή: Teslavangelist]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube