Tesla: Αιφνιδιασμός με την νταλίκα της στο δρόμο

Tesla: Αιφνιδιασμός με την νταλίκα της στο δρόμο

Όλοι περίμεναν να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός παραγγελιών για να δούμε ένα πρωτότυπό της στο δρόμο, αλλά ο Elon Musk αιφνιδίασε για ακόμη μια φορά.

Η νταλίκα της Tesla υπόσχεται να μην κάνει μισές δουλειές, αφού το ηλεκτρικό φορτηγό φιλοδοξεί να φέρει την επανάσταση στον κόσμο των οδικών εμπορευματικών μεταφορών.

Τροφοδοτούμενη με μπαταρία και ενδεχομένως αυτόνομη, μέχρι στιγμής την είχαμε δει μόνο σε στιγμιότυπα, αναμένοντας να συμπληρωθούν οι απαιτούμενες παραγγελίες. Αλλά να την εμπρός μας, στο δρόμο, καταλαμβάνοντας τους πάντες εξ απήνης.

Αυτό λοιπόν είναι το πρώτο πρωτότυπο του τράκτορα της Tesla που απαθανατίστηκε σε δράση σε ανοιχτό δρόμο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μια έκδοσή του υφίσταται όντως και δεν μπορούμε παρά να παρατηρήσουμε ότι σε αυτήν αντικατέστησαν τις κάμερες που είδαμε κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του με πιο παραδοσιακούς καθρέφτες.

Από την άλλη πλευρά, έχουμε να κάνουμε με ένα πραγματικό ηλεκτρικό φορτηγό. Να υπενθυμίσουμε δε ότι η Tesla υποστηρίζει ότι μπορεί να διανύσει πάνω από 800 χιλιόμετρα με μία φόρτιση. Ορισμένοι είναι ήδη πεπεισμένοι, καθώς επειδή η PepsiCo, η UPS ή η Bee’ah, εταιρεία περιβαλλοντικής διαχείρισης αποβλήτων, με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έχουν ήδη παραγγείλει αυτοκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Tesla Model 3, πλήρεις προδιαγραφές [video]

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι πρώτες παραδόσεις της νταλίκας της Tesla αναμένονται μέχρι το τέλος του 2019. Μια πρόκληση για τη φίρμα, σε ένα σημείο καμπής καθώς ζητά όλκιμη υπομονή από τους πελάτες της, λόγω των καθυστερήσεων που έχουν συσσωρευτεί στην παράδοση του Model 3. Αν και η εμφάνιση της πρωτότυπης νταλίκας στο δρόμο από κάποιους ερμηνεύεται ως μια επικοινωνιακή κίνηση για να διασκεδαστούν και αυτές οι εντυπώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Με $10.000 καπέλο μεταπωλούνται τα Tesla Model 3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Η Tesla «καίει» $8.000 κάθε λεπτό που περνάει

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι η τιμή της ηλεκτρικής νταλίκας της Tesla διαμορφώνεται επί τη βάσει της αυτονομίας της. Έτσι, το βασικό μοντέλο με αυτονομία 480 km ξεκινά από τις 150 χιλιάδες δολάρια. Για εκείνους που ενδιαφέρονται για εμπορευματικές οδικές μεταφορές μεγαλύτερων αποστάσεων υπάρχει η δυνατότητα του μοντέλου με τη μεγαλύτερη συστοιχία μπαταριών και αυτονομία 800 km που εκτιμάται ότι θα ξεκινά από τις $180.000.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 4,5 τόνοι μπαταρία για το μεγαλύτερο EV στο κόσμο

Κατά την παρουσίαση του μοντέλου, ο Elon Musk είπε ότι η παραγγελία κατοχυρώνεται με προκαταβολή $5.000. Ωστόσο, η τιμή που προέκυψε ανεβάζει την προκαταβολή στις 20 χιλιάδες. Κατά τα ειωθότα της Tesla, θα υπάρχει μια έκδοση Founders Series για τους κιμπάρηδες «φορτηγατζήδες» πελάτες με τιμή 200 χιλιάρικα και προκαταβολή όλο το ποσό για να κρατηθεί η παραγγελία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Tesla: Σειρά έχει ένα ακόμα crossover και στη συνέχεια ένα pick-up

Να θυμίσουμε ότι η νταλίκα της Tesla με φορτίο 36 τόνων χρειάζεται 20” για να πιάσει από στάση τα 100 km/h. Το πιο σημαντικό όμως για τη βιομηχανία φορτηγών είναι ότι η νταλίκα της Tesla μπορεί να ανεβαίνει ανωφέρεια 5% -μια τυπική κλίση ενός αρκετά απότομου στηθώματος- με σταθερή ταχύτητα 105 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Το 90% των Tesla Model S και X βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής με προβλήματα

Η ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα, εν τω μεταξύ, θα έχει απόδοση 98%, πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν όλη η ενέργεια που ανακτάται κατά τη διάρκεια της πέδησης θα αναδιανέμεται στις μπαταρίες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube