Σαν σήμερα: Το 1860, ένας νέος κινητήρας λειτουργεί με μεθάνιο αντί για νερό

Σαν σήμερα: Το 1860, ένας νέος κινητήρας λειτουργεί με μεθάνιο αντί για νερό

Στις 24 Ιανουαρίου του 1860, ο Βέλγος (πολιτογραφημένος Γάλλος) εφευρέτης Étienne Lenoir πατεντάρει την πρώτη επιτυχημένη μηχανή εσωτερικής καύσης.

Ο κινητήρας που πατεντάρισε ο Jean Joseph Étienne Lenoir ήταν μια τροποποιημένη ατμομηχανή που έκαιγε μίγμα μεθανίου και αέρα. Mηχανές εσωτερικής καύσης είχαν ήδη κάνει την εμφάνισή τους από το 1807 (κινητήρας DeRivaz), αλλά καμία τους δεν ήταν εμπορικά εκμεταλλεύσιμη)

Η δίχρονη λειτουργία του κινητήρα του Lenoir ήταν απλή, αλλά αξιόπιστη –πολλοί από τους κινητήρες Lenoir συνέχιζαν να λειτουργούν ακόμα και ύστερα από 20 χρόνια χρήσης. Οι πρώτοι κινητήρες του κινούσαν απλά μηχανήματα, όπως αντλίες και φυσερά. Ωστόσο, το 1862, ο Lenoir κατασκεύασε το πρώτο αυτοκίνητό του με μηχανή εσωτερικής καύσης. Ένα όχημα ικανό να κάνει μια διαδρομή 10 km σε δύο με τρεις ώρες. Μπορεί να μην ήταν πρακτικό, αλλά ήταν η απαρχή της αυτοκινητοβιομηχανίας.



Στις 24 Ιανουαρίου του 1871, γεννήθηκε ο Albert Erskine στο Huntsville της Alabama, ο άνθρωπος που ήταν επικεφαλής της πρωτοποριακής αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Studebaker. Ο Erskine ηγήθηκε της Studebaker προτού αυτή να χρεοκοπήσει ύστερα από το Μεγάλο Κραχ του 1929 και της μεγάλης ύφεσης που ακολούθησε.

Ο Albert Erskine έγινε πρόεδρος της Studebaker το 1915. Υπό την ηγεσία του, η εταιρεία απέκτησε την αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελείας Pierce-Arrow στα τέλη της δεκαετίας του 1920 και ξεκίνησε τις οικονομικά προσιτή αλλά βραχύβια γκάμα Erskine & Rockne. Στις αρχές της δεκαετίας του 1930, ο Studebaker χτυπήθηκε σκληρά από τη μεγάλη οικονομική κρίση και ο Erskine κατηγορήθηκε για οικονομική κακοδιαχείριση. Τον Μάρτιο του 1933, η εταιρεία αναγκάστηκε να πτωχεύσει. Ο Erskine, ο οποίος ήταν γεμάτος προσωπικά χρέη και προβλήματα υγείας, αυτοκτόνησε τον Ιούλιο του 1933, σε ηλικία 62 ετών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube