Πέθανε ο Paolo Stanzani, ένας από τους δημιουργούς της Miura

Πέθανε ο Paolo Stanzani, ένας από τους δημιουργούς της Miura

Ο Paolo Stanzani ήταν μέλος τα Αγ. Τριάδας που δημιούργησε τη Miura και αργότερα ηγήθηκε της εξέλιξης της Countach.

Ο Paolo Stanzani ένας από τους κορυφαίους μηχανικούς των πρώτων χρόνων της Lamborghini πέθανε σε ηλικία 80 ετών. Εργάστηκε μαζί με τον Gian Paolo Dallara και το στυλίστα Marcello Gandini για τη δημιουργία της θρυλικής Lamborghini Miura.

Ο Stanzani γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1936 στην Bologna, και προσελήφθη στην Lamborghini ως βοηθός του Dallara το 1963. Συμμετείχε στην εξέλιξη και στις δοκιμές των πρώτων GT αυτοκινήτων της εταιρείας. Και ήταν υπεύθυνος μηχανολογίας στο πρότζεκτ της Miura, του αυτοκινήτου που υπήρξε καθοριστικής σημασίας για την ύπαρξη της μάρκας και τν μετεξέλιξή της σε θρύλο της αυτοκίνησης. Το 1967 προήχθη σε τεχνικό διευθυντή, και ηγήθηκε της εξέλιξης της μυθικής Lamborghini Countach.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την πισωκίνητη Lamborghini Huracan LP580-2 [video]

Ο Stanzani έφυγε από τη Lamborghini λίγο ύστερα από την πώληση της εταιρείας από τον Ferruccio Lamborghini το 1974. Και αργότερα επανήλθε στο προσκήνιο, όταν τάχθηκε στο πλευρό του Romano Artioli στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και συμμετείχε στην εξέλιξη της EB110, στο βραχύβιο εκείνο εγχείρημα αναβίωσης της Bugatti.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Lamborghini Miura: Ταξίδι στη γενέθλια γη του νονού της [video]

Νωρίτερα φέτος, η Miura συμπλήρωσε 50 χρόνια και η Lamborghini κάλεσε τους Stanzani, Dallara και Gandini για να τους τιμήσει για την προσφορά τους. Η Miura ήταν το πρώτο κεντρομήχανο σούπερκαρ παραγωγής και έβαλε τη βάση για τις τεχνικές προδιαγραφές και την φιλοσοφία του σχεδιασμού των αυτοκινήτων του είδους στο μέλλον.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube