H Miura SV που απεκατέστησε η Lamborghini βολτάρει στην πίστα [video]

H Miura SV που απεκατέστησε η Lamborghini βολτάρει στην πίστα [video]

To επίσημο ατελιέ αποκατάστασης της Lamborghini, το PoloStorico, βάζει στην πίστα την εκθεσιακή Miura της Έκθεσης της Γενεύης 1971 που απεκατέστησε τον περασμένο Μάρτιο.

Υπάρχουν τα σπάνια αυτοκίνητα και υπάρχει και αυτό: Μια Miura P400 SV προ-παραγωγής που παρουσιάστηκε στην Έκθεση της Γενεύης το 1971 και αποκαταστάθηκε πλήρως από το ατελιέ αποκατάστασης ιστορικών αυτοκινήτων της εταιρείας, το Polo Storico.

Ο μύθος λέει πως ο Ferruccio Lamborghini, ο οποίος μέχρι τότε ήταν κατασκευαστής τρακτέρ, ξεκίνησε να κατασκευάζει αυτοκίνητα μετά από έναν ομηρικό καυγά που είχε με τον Enzo Ferrari. Τρία χρόνια αργότερα, το 1966, το αποτέλεσμα εκείνου του «πείσματος» ήταν η παρουσίαση ενός εκπληκτικού αυτοκινήτου, της Lamborghini Miura.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η πρώτη του PoloStorico με Lamborghini Miura SV 1971 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Lamborghini Miura 1966-1973

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Lamborghini Miura: Ταξίδι στη γενέθλια γη του νονού της [video]

H Miura ήταν ουσιαστικά το πρώτο σύγχρονο σούπερκαρ. O V12 με τα 3.929 cc ενσωμάτωνε το 5άρι σασμάν και το διαφορικό και όλα μαζί ήταν τοποθετημένα εγκάρσια, πίσω από τα καθίσματα. Μοτέρ και κιβώτιο μοιράζονταν το σύστημα λίπανσης. Η πρώτη γενιά απέδιδε 350 PS αλλά η Miura SV, η  τρίτη και τελευταία βερσιόν του κορυφαίου σούπερκαρ της Lamborghini, είχε πιο φαρδύ αμάξωμα πίσω για να χωρά τα πιο φαρδιά της λάστιχα και μια αναμενόμενη αναβάθμιση στο 12κύλινδρο μοτέρ που το ανέβαζε στα 385 άλογα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Οκτώ θρυλικά supercars των 70’s σε μια επική μάχη στην πίστα [video]

H Lamborghini Miura αποτελεί ένα συλλεκτικό κομμάτι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας που δεν πρόκειται να απογοητεύσει ακόμα κι ένα σύγχρονο οδηγό. Όσο για τις επιδόσεις-φωτιά να αναφέρουμε ότι μια SV χρειαζόταν 5,5” για να πιάσει από στάση τα 100 km/h και στη ευθεία πετύχαινε τελική ταχύτητα 290 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Η άγνωστη και άδοξη ιστορία της Lamborghini Miura Roadster

Σήμερα μια Miura P400 του 1966, σε κατάσταση «Concours» στοιχίζει €825.000, μια Miura S του 1968 λίγο πάνω από 1,1 εκατομμύρια, ενώ μια SV του 1971 απογειώνεται πάνω από τα €2.000.000. Ούτε που θέλουμε να φανταστούμε πόσο κοστολογείται το συγκεκριμένο σπάνιο κομμάτι, αν ποτέ φυσικά αποφασίσει να το πουλήσει η Lamborghini.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube