Αυτή η Countach 25th Anniversary έχει μόλις 624 km στο κοντέρ

Αυτή η Countach 25th Anniversary έχει μόλις 624 km στο κοντέρ

Αλήθεια, πως είναι δυνατόν να έχεις μία Countach και να αντιστέκεσαι να την οδηγήσεις;

Το να διατηρήσεις μια Countach 25th Anniversary σε αυτή την κατάσταση, είναι μια μορφή προσφοράς στην ανθρωπότητα. Σαν να προστατεύεις ένα σπάνιο έργο τέχνης, μια πολιτιστική κληρονομιά.

Από την άλλη, πως είναι δυνατόν να αντιστέκεσαι στον πειρασμό με τόση συνέπεια ώστε 26 χρόνια μετά, το αυτοκίνητο να έχει κάνει μόλις 624 km; Υπάρχουν κάποιες φθορές που προκαλούνται από την ακινησία, κατά τα άλλα όμως το αυτοκίνητο όπως τη μέρα που βγήκε από το εργοστάσιο. Ο κινητήρας είναι άστρωτος και οι δερμάτινες επενδύσεις φαίνονται σαν να μην τις έχει αγγίξει χέρι.

Δείτε ακόμη Οδηγούμε την Lamborghini Aventador Roadster [video]

Η ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής 25th Anniversary κατασκευάστηκε σε 658 αντίτυπα. Η επέτειος στην οποία αναφερόταν το όνομα της δεν αφορούσε στη μάρκα αλλά στο ίδιο το μοντέλο. Είχε αρκετές αλλαγές σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη 5000QV. Κάποιες εμφανείς, όπως οι αεροδυναμικές βελτιώσεις, οι πρόσθετες εισαγωγές αέρα, οι προεκτάσεις των φτερών, τα τονισμένα μαρσπιέ, όλα από συνθετικά υλικά. Δουλειά κάποιου νεαρού που εξειδικεύονταν σε αυτά, ονόματι… Horacio Pagani. Είχε όμως και αρκετές αλλαγές στο σασί που δεν φαίνονταν.

Δείτε ακόμη Οδηγούμε τις Lamborghini Huracán LP610-4 & LP580-2


Ο κινητήρας είναι ένας V12 με 4βάλβιδες κεφαλές που βγάζει 455 PS και 50,1 kgm από 5,2 λίτρα. Αμφιβάλλουμε αν κάποιος από τους μέχρι τώρα ιδιοκτήτες αυτής της Countach θα έχει δοκιμάσει ποτέ να κάνει 0-100 km/h σε 4,8” ή να πιάσει τα 295 km/h της τελικής.

Το αυτοκίνητο άλλαξε ιδιοκτήτη το 2015 οπότε και έγινε ένα service που κόστισε… $25.000. Τα προβλήματα της ακινησίας που λέγαμε. Τώρα βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Coys στην Μ. Βρετανία. Ελπίζουμε ο νέος της ιδιοκτήτης να την χαρεί με τον τρόπο που της αξίζει, στο δρόμο.

Πηγή CarBuzz

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube