Οκτώ θρυλικά supercars των 70’s σε μια επική μάχη στην πίστα [video]

Οκτώ θρυλικά supercars των 70’s σε μια επική μάχη στην πίστα [video]

Πρέπει να συνωμοτήσει κυριολεκτικά το σύμπαν για να καταφέρεις να δεις οκτώ θρυλικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’70 την ίδια μέρα στην ίδια πίστα, να μονομαχούν. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία τέτοια περίπτωση.

Στο εξωτερικό οι αγώνες ιστορικών αυτοκινήτων είναι εξαιρετικά υψηλού επιπέδου. Οι ευκαιρίες να δεις θρυλικά αγωνιστικά αυτοκίνητα να μάχονται στην πίστα είναι αρκετές, στο Goodwood πρώτα από όλα, στο Spa και σε άλλες πίστες που φιλοξενούν σημαντικά events.

Είναι όμως εξαιρετικά σπάνιο να δεις κλασικά υπεραυτοκίνητα σε εκδόσεις δρόμου να κυνηγιούνται σε μία πίστα. Στην καλύτερη περίπτωση, θα «κοντραριστούν» σε κάποιο διαγωνισμό Concours d’ Elegance. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις. Στο video της ιαπωνικής εκπομπής Best Motoring έχουμε την μοναδική ευκαιρία να απολαύσουμε τις Lamborghini Miura και Countach LP400S, τις Ferrari 365 GT4 BB, Dino 246 GTS και 308, την De Tomaso Pantera GTS, την Porsche 911 Carrera RS 2.7  και την Lotus Europa Special σε μια τέτοια μονομαχία.

Τα αυτοκίνητα οδηγούν και χρονομετρούν οδηγοί αγώνων στην πίστα Sugo. Η δράση καταγράφεται από εξωτερικές κάμερες που δείχνουν πόσο μεγάλη κλίση παίρνουν τα αυτοκίνητα εκείνης της εποχής, μεγαλύτερη ακόμη και από σημερινά καθημερινά μοντέλα. Οι κάμερες που είναι προσαρμοσμένες μέσα στα αυτοκίνητα δείχνουν πόσο απαιτητικά είναι την οδήγηση. Πόση μαεστρία απαιτείται στην τεχνική «μύτη / τακούνι» αλλά και πως πρέπει να παλεύεις με τα βαριά και αργά τιμόνια εποχής.

Τα αποτελέσματα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αν περιμένατε ότι η κτηνώδης δύναμη της Countach ή της BB θα αρκούσε για να επικρατήσει, θα εκπλαγείτε.

Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube