H Alpine γιορτάζει τα 60ά γενέθλιά της

H Alpine γιορτάζει τα 60ά γενέθλιά της

Εφέτος η Alpine συμπληρώνει 60 χρόνια στο αυτοκινητικό στερέωμα και θα το γιορτάσει στο Goodwood.

Η γενέθλια παρουσία της Alpine θα είναι μια ειδική έκθεση, ως μέρος του Moving Motor Show του επόμενου μήνα, μια μέρα πριν από το Festival of Speed.

Η παρουσία της Alpine για την εκδήλωση του φεστιβάλ περιλαμβάνει ένα δείγμα του αυθεντικού A106, απ’ όπου και ξεκίνησαν όλα, το Α108 που ακολούθησε και δύο κομμάτια από το εμβληματικό A110: Ένα «ασφάλτινο» 1600S και μια 1.600άρα έκδοση ράλι Gr.4. Ακόμη, η παρουσία της Alpine θα συμπληρώνεται από ένα αγωνιστικό M65 από τα μέσα του ’60, το A442b που νίκησε στο Le Mans το 1978 και το νέο πρωτότυπο A450b που συμμετέχει στο FIA World Endurance Championship εφέτος.     

Όποιοι γνωρίζουν την Alpine θα μπορούν αν αναγνωρίσουν κάποια από τα πιο πετυχημένα σπορ και αγωνιστικά μοντέλα της Alpine. Αν όχι, απλώς να υπενθυμίσουμε ότι είναι από τις εγνωσμένης αξίας φίρμες με μακρά και περήφανη ιστορία που ξεκίνησε από τη Γαλλία το 1955.

Η Alpine βρισκόταν σε λήθαργο και αδρανούσα από το 1995, οπότε και άφησε πίσω του τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Διέππης το Α610. Έκτοτε το εργοστάσιο αυτό μετασκευάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες της RenaultSport. Αλλά η Renault επανέφερε την Alpine στο προσκήνιο με την κατάκτηση τίτλων στο European Le Mans Series, με τα πρωτότυπα  A110-50 και Vision Gran Turismo, αλλά και το προσεχές λανσάρισμα ενός σπορ μοντέλου.

Η εξέλιξη του τελευταίου ξεκίνησε σε συνεργασία με την Caterham προτού αποσυρθεί η βρετανική εταιρεία, αλλά η Renault συνέχισε μόνη της προκειμένου να αναβιώσει την Alpine, καταρχήν με ένα σπορ αυτοκίνητο που προορίζεται για να γοητεύσει αγοραστές των Audi TT και Porsche Boxster. Το μελλοντικό Alpine αναμένεται να ονομάζεται AS1 και θα μπορούσε να δανείζεται μεγάλο μέρος των προδιαγραφών του αγωνιστικού RS 01. Αναμένεται να ντεμπουτάρει τον ερχόμενο μήνα στο Le Mans, οπότε κάλλιστα θα μπορούσε να εμφανιστεί και στη γιορτή του Goodwood.

[Πηγή Alpine]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube