H Alpine επεκτείνει την αγωνιστική της εμπλοκή στο πρωτάθλημα αντοχής

H Alpine επεκτείνει την αγωνιστική της εμπλοκή στο πρωτάθλημα αντοχής

Μετά από μια «χειμερία νάρκη» 18 ετών, η Alpine αναστήθηκε το 2012 με στόχο να αποτελέσει την σπορ μάρκα της Renault.

Βασισμένη σε ένα πρωτότυπο της Oreca και χρησιμοποιώντας κινητήρα της «αδελφής» Nissan, η Α450 έκανε το ντεμπούτο της το 2013 στην κατηγορία LMP2, κατακτώντας το πρωτάθλημα κατασκευαστών στην Ευρωπαϊκή Le Mans Series το ’13 και το ’14.

Για φέτος, η Alpine αποφάσισε να αναβαθμίσει την εμπλοκή της στους αγώνες και θα συμμετάσχει και στους οχτώ γύρους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC, World Endurance Championship) της FIA με την αναβαθμισμένη A450b.

«Το παγκόσμιο πρωτάθλημα αποτελεί μια εντελώς νέα πρόκληση», σχολίασε ο CEO της Alpine, Bernand Olivier. «Ταυτόχρονα, αποτελεί μια ευκαιρία για εμάς όχι μόνο να συνεχίσουμε να αποκτάμε τεχνογνωσία αλλά και να επιδείξουμε τις δυνατότητές μας σε αγορές που είναι πολύ σημαντικές για τη μάρκα, κάτι που θα ωφελήσει την εικόνα της Alpine παγκοσμίως.»

Οι πρώτες επίσημες δοκιμές είναι προγραμματισμένες για τις 27-28 Μαρτίου στην πίστα του Paul Ricard στη νότια Γαλλία, και το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 12 Απριλίου με τον εξάωρο αγώνα στο Silverstone.

[Πηγή: Alpine]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube