Zanardi: Νόμιζα ότι η BMW μου κάνει πλάκα όταν μου είπαν να τρέξω στο DTM

Zanardi: Νόμιζα ότι η BMW μου κάνει πλάκα όταν μου είπαν να τρέξω στο DTM

Είναι ένας πολύ απαιτητικός αγώνας, είπε, ελπίζω να τα καταφέρω.

Εμφανώς συγκινημένος, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση ότι θα πάρει μέρος στον αγώνα του DTM στο Misano με την BMW, ο Alex Zanardi δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει την πρόταση που του έγινε.
Όταν ήρθε ο Jens Marquardt και μου το πρότεινε, λέει ο Zanardi, νόμιζα ότι ήταν ένα αστείο. Ποτέ δεν θα μπορούσα να πιστέψω ότι θα τρέξω σε έναν τόσο απαιτητικό αγώνα, χώρια που έχω να οδηγήσω αγωνιστικό αυτοκίνητο πολύ καιρό, από τον Mugello το 2016 όταν είχα πάρει μέρος στον αγώνα του ιταλικού πρωταθλήματος GT.

Θα είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχω αντιμετωπίσει στη ζωή μου, είπε, παρά το γεγονός ότι έχω μέσα μου πολλά ερωτηματικά για το πώς θα είναι εκείνο το κυριακάτικο απόγευμα. Ο Alex Zanardi λέει ότι σκέφτηκε ότι η BMW αστεία όταν του πρόσφερε την ευκαιρία να κάνει μια μοναδική εμφάνιση DTM στο Misano.

Οι αλλαγές στους κανονισμούς του DTM για το 2018, που επιτρέπουν σε ένα έβδομο αυτοκίνητο από κάθε κατασκευαστή να λειτουργήσει ως έξτρα αυτοκίνητο σε έναν αγώνα με φιλοξενούμενο οδηγό, ήταν αυτές που επέτρεψαν στον Zanardi να τρέξει, όπως και στον Matias Ekstrom, στον αποχαιρετιστήριο αγώνα που είχε στην πρεμιέρα της χρονιάς στο Hockenheim.

Ο Zanardi δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο τον Gerhard Berger που ηγείται τoυ DTM, όσο και τις ομάδες της Audi και της Mercedes που έδωσαν το «ΟΚ» για τη συμμετοχή του. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube