O Alex Zanardi επιστρέφει στο DTM με την BMW

O Alex Zanardi επιστρέφει στο DTM με την BMW

Θα τρέξει με μια BMW M4 DTM στον αγώνα του Misano.

Ο Alex Zanardi θα κάνει μια μοναδική εμφάνιση στο DTM με την ομάδα της BMW στον αγώνα του Misano στις 25 και 26 Αυγούστου.

O 51χρονος οδηγός και χρυσός παραολυμπιονίκης στην ποδηλασία θα πάρει μέρος με μια BMW M4 DTM που θα έχει υποστεί ειδικές αλλαγές για να προσαρμοστεί στις ανάγκες του. Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος γιατί πάντα αναζητούσε την ευκαιρία να τρέξει στο  DTM και να προσθέσει αυτήν την εμπειρία στο «βιβλίο των καλύτερων στιγμών» μου, στην καριέρα μου στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το DTM, είπε, είναι για πολλά χρόνια ένα αγωνιστικό πεδίο που ενσωματώνει κορυφαία τεχνολογία, ταχύτητα και συναγωνισμό, στοιχεία τα οποία στις μέρες μας είναι υψηλότερα από ποτέ. Οι ικανότητες που πρέπει να έχουν οι οδηγοί του DTM πλησιάζουν κατά πολύ αυτές των οδηγών της F1 είπε ο Zanardi, συμπληρώνοντας πως αυτό ακριβώς το στοιχείο είναι που τον κάνει να προσεγγίζει τη συμμετοχή του με μεγάλο σεβασμό αλλά και υπευθυνότητα γνωρίζοντας πως είναι ένα από το πλέον δύσκολα πράγματα που θα έχει κάνει στην αγωνιστική του καριέρα.

za

Η συμμετοχή του Zanardi στο αγώνα γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη τόσο της Mercedes όσο και της Audi. Μάλιστα για αυτήν ακριβώς τη συναίνεση, ο επικεφαλής της BMW Μotorsport, Jens Marquardt ευχαρίστησε ιδιαίτερα τις άλλες δύο ομάδες τονίζοντας πως η συμμετοχή του Zanardi θα δώσει έναν άλλο «αέρα» και μια διαφορετική αίγλη στον αγώνα, ενώ δεν παρέλειψε να μνημονεύσει και τους μηχανικούς της BMW που θα φτιάξουν το αυτοκίνητο που θα ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες του Zanardi.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube