VW: Πάρε κόσμε MEB, να ανοίξουν τα μάτια σου

VW: Πάρε κόσμε MEB, να ανοίξουν τα μάτια σου

Η VW στοχεύει να δώσει τη νέα πλατφόρμα των EV σε ανταγωνιστές της, αναφέρει δημοσίευμα.

Η Volkswagen βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με ανταγωνιστές της για την παροχή της σπονδυλωτής πλατφόρμας MEB για μαζική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, ανέφερε χθες, Τετάρτη, η γερμανική εφημερίδα «Tagesspiegel», επικαλούμενη τον επικεφαλής στρατηγικής της φίρμας.

Η Volkswagen θέλει η σπονδυλωτή πλατφόρμα του αυτοκινήτου της να γίνει «πρότυπο όχι μόνο για τον Όμιλο VW», δήλωσε ο Michael Jost στην Tagesspiegel. Η VW δήλωσε τον Ιανουάριο ότι έκανε εποικοδομητικές συνομιλίες για να μοιραστεί την πλατφόρμα MEB με τη Ford, με την οποία ήδη έχει προχωρήσει σε μια ευρεία εταιρική σχέση. Η VW θα ξεκινήσει την παραγωγή του πρώτου αυτοκινήτου πάνω στην πλατφόρμα MEB, του χάτσμπακ I.D. που έχει το μέγεθος του Golf, προς το τέλος του τρέχοντος έτους, με το εμπορικό λανσάρισμα να τοποθετείται στις αρχές του 2020.

Ο κατασκευαστής από το Wolfsburg ξεκίνησε μια επένδυση 1,2 δισ. ευρώ προκειμένου να μετατρέψει το εργοστάσιό του στο Zwickau, στη Γερμανία, για να κατασκευάζει 330.000 ηλεκτρικά οχήματα ετησίως, περιλαμβανομένου του I.D. και αδελφών μοντέλων των Audi και SEAT με βάση την πλατφόρμα MEB.

Η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει μέχρι το 2025 περίπου 50 μοντέλα BEV (μπαταρίας) στις 12 μάρκες της. Τα αυτοκίνητα MEB θα κατασκευάζονται σε οκτώ εργοστάσια στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στην Κίνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube