Το Tupelo Tucker των δύο εκατ. αλλάζει σπίτι

Το Tupelo Tucker των δύο εκατ. αλλάζει σπίτι

Το Tucker 48 του 1948, που κάποτε πρωταγωνιστούσε στο Μουσείο Αυτοκινήτου Tupelo, κατευθύνεται από το Mississippi προς το Maine για να γίνει τοπ έκθεμα σε ένα νέο μουσείο.

Το πανέμορφο μπεζ αυτοκίνητο μπορεί να μετακόμισε σε νέα διεύθυνση, αλλά ο ρόλος του θα παραμείνει ο ίδιος. Το Tucker που βλέπετε, το οποίο πωλήθηκε έναντι $1.985.000 στη δημοπρασία εκκαθάρισης του Μουσείου Tupelo τον Απρίλιο, θα τεθεί επικεφαλής στη Maine Classic Car Museum Collection, που θα ανοίξει τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με την Portland Press Herald, ο Tim Stentiford έδωσε την τελική προσφορά για το Tucker -το τρίτο υψηλότερο ποσό που καταβλήθηκε ποτέ για το μοντέλο. Το αυτοκίνητο θα τοποθετηθεί σύντομα στο νέο μουσείο εμβαδού 4.000 τ.μ., το οποίο θα λειτουργεί σε συνεργασία με την Motorland, μια έκθεση κλασικών αυτοκινήτων και κέντρο εξυπηρέτησης στο Arundel του Maine, περίπου 26 μίλια νότια του Portland.

«Η λειτουργία ενός μουσείου από το μηδέν και στη συνέχεια η προσπάθεια να είναι αυτοσυντηρούμενο είναι πρακτικά αδύνατη», δήλωσε ο Stentiford στην Press Herald. «Γι’ αυτό το λόγο θα είναι τόσο εκθεσιακός χώρος όσο και μουσείο».

Tucker 48

Η Daily Journal στο Tupelo ανέφερε ότι ο Stentiford,  γενικός διευθυντής της Motorland, πλειοδότησε για λογαριασμό του εργοδότη του, ιδιοκτήτη και δημιουργού του μουσείου E. Miles Prentice III.

«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι», δήλωσε ο Stentiford στην εφημερίδα. «Ήρθαμε στο Mississippi με ένα στόχο στο μυαλό μας. Και αυτός ήταν να προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε ένα Tucker και να δούμε αν θα μπορούσαμε να το εντάξουμε στην εγκατάστασή μας στο Arundel».

Tucker 48
Ο Franklin 6 Series που προμήθευσε στην Tucker η Air Cooled Motors, ήταν μια μηχανή με χωρητικότητα 335 ci, δηλαδή 5.490 cc, ισχύ 169 PS και το αστρονομικό ποσό ροπής για την εποχή 51,4 kgm (372 λιμπρόποδα) που σχεδιάστηκε αρχικά για το ελικόπτερο Bell 47. Δείτε το εκπληκτικό video της γραμμής παραγωγής του μοτέρ στο παρακάτω link.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tucker 48, με μοτέρ πιο μεγάλο κι από Dodge Viper

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H γραμμή παραγωγής του μοτέρ της Tucker [videos]

Το Tucker είναι το πνευματικό παιδί του Preston Tucker και θέμα της ταινίας του 1988, «Preston Tucker: Ο άνθρωπος και το όνειρό του». Το κομμάτι # 1028 που βλέπετε είναι ένα από τα 51 που κατασκευάστηκαν και ένα από τα επτά που προορίζονταν για να υποβληθούν σε δοκιμές αντοχής στο Indianapolis Motor Speedway… πριν η Tucker Corporation αναγκαστεί να κλείσει ύστερα από μια εξουθενωτική, πολύμηνη νομική διαμάχη που κάποιοι πιστεύουν ότι ενορχηστρώθηκε από τους Big Three. Σήμερα, επιβιώνουν 47 από τα 51 Tucker.

«Το Tucker είναι το Ιερό Δισκοπότηρο για τους συλλέκτες κλασικών αυτοκινήτων», δήλωσε ο Stentiford στην Press Herald. «Το αυτοκίνητο είναι εκπληκτικό στην καινοτομία και στο σχεδιασμό του, και ως κόνσεπτ. Είναι κάτι σαν Tesla του 1948, πολύ πιο μπροστά από την εποχή του».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube