H γραμμή παραγωγής του μοτέρ της Tucker [videos]

H γραμμή παραγωγής του μοτέρ της Tucker [videos]

Ο Preston Tucker εμπρός στην αποτυχία του φιλόδοξου θηριώδους κινητήρα για το 48, επέλεξε κάτι εξίσου ρηξικέλευθο. Μηχανή από ελικόπτερο!

H φωτογραφία αυτή που βλέπετε κάτω και έδωσε η Tucker στον Τύπο, τραβήχτηκε στις 28 Ιουνίου του 1948 και δείχνει τους εργάτες στην γραμμή παραγωγής του κινητήρα του Tucker 48.

Όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ, ο αρχικός κινητήρας που εμπνεύστηκε ο Preston Tucker αποδείχτηκε ακατάλληλος, Οι μηχανικοί του μην μπορώντας να επιλύσουν τα προβλήματα έναυσης, τροφοδοσίας και ποιότητας λειτουργίας έπεισαν τον οραματιστή βιομήχανο να στραφεί για τον κινητήρα του πισωμήχανου 48 προς άλλη κατεύθυνση.

Η επιλογή του Preston Tucker δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από μια που θα ξάφνιαζε τον τότε κόσμο, αλλά κι εμάς σήμερα. Ο κινητήρας που τελικά αντικατέστησε τον 6κύλινδρο 589 ci στο μηχανοστάσιο του αυτοκινήτου ήταν ένας τροποποιημένος επίπεδος 6κύλινδρος, αερόψυκτος, σχεδιασμένος για… ελικόπτερο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tucker 48, με μοτέρ πιο μεγάλο κι από Dodge Viper

Ο Franklin 6 Series που προμήθευσε στην Tucker η Air Cooled Motors, ήταν μια μηχανή με χωρητικότητα 335 ci, δηλαδή 5.490 cc, ισχύ 169 PS και το αστρονομικό ποσό ροπής για την εποχή 51,kgm (372 λιμπρόποδα) που σχεδιάστηκε αρχικά για το ελικόπτερο Bell 47.


Οι μηχανικοί της εταιρείας προχώρησαν σε πάρα πολλές τροποποιήσεις προκειμένου να κάνουν το μοτέρ συμβατό για την τοποθέτηση σε αυτοκίνητο, ενσωματώνοντας παράλληλα και σύστημα υγρόψυξης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ένα τέλειο Tucker 48 για απαιτητικούς και πλούσιους συλλέκτες

Ύστερα από τις επιτυχημένες δοκιμές, ο Tucker αγόρασε την Air Cooled Motors έναντι €1,8 εκατ. και ακύρωσε όλα τα συμβόλαιά της για την αεροπορική βιομηχανία.

Από αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες και επειδή φαίνεται ότι πρόκειται για μια λειτουργική γραμμή παραγωγής, πιθανότατα η φωτογραφία να έχει τραβηχτεί στο εργοστάσιο της Air Cooled Motors.

Για την Ιστορία να αναφέρουμε ότι η Air Cooled Motors που μέχρι το 1937 ονομαζόταν Franklin Engine Company, εξαγοράστηκε από την Tucker Car Corporation το 1947. Συνέχισε δε τη δραστηριότητά της και ύστερα από την κατάρρευση του εγχειρήματος του μοντέλου 48, πάντα υπό την αιγίδα της οικογένειας Tucker, μέχρι το 1961. Τη χρονιά εκείνη πουλήθηκε στην Aero Industries, η οποία την πούλησε με τη σειρά της το 1971 στην πολωνική κυβέρνηση που μετακίνησε την έδρα της εταιρείας στο Rzeszów υπό τη νέα φίρμα PZL-Franklin και αργότερα απλώς PZL-F. Σήμερα, υπό τη φίρμα Franklin Aircraft Engines Sp. z o.o. εξακολουθεί και δραστηριοποιείται στο χώρο των κινητήρων για την αεροπορική βιομηχανία. 

Δείτε το έγχρωμο φιλμ (σε δύο συνέχειες) που την παραγωγή του έκανε το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της Tucker.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube