Volvo P1800 Cyan, τα ρέστα σας, κύριοι… [video]

Volvo P1800 Cyan, τα ρέστα σας, κύριοι… [video]

H πανέμορφη καροσερί του P1800 «ντύθηκε» με ανθρακονήματα, φόρεσε κινητήρα τούρμπο με 420 άλογα και το Volvo P1800 Cyan είναι έτοιμο… να τρελάνει κόσμο!

Το Volvo P1800 Cyan που βλέπετε στις φωτογραφίες δεν είναι το κλασικό κουπέ της σουηδικής εταιρείας από τη δεκαετία του '60. Είναι ένα restomod της Cyan Racing Team που πραγματικά κλέβει τις εντυπώσεις!

Η Cyan Racing Team, για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν, είναι το εξ αγχιστείας αγωνιστικό παρακλάδι της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας Geely, μιας κι εδώ και χρόνια είναι η μεγαλομέτοχος της Volvo.

Τι κατάφερε λοιπόν το αγωνιστικό τιμ της Cyan Racing; Να δημιουργήσει ένα κομψοτέχνημα των τεσσάρων τροχών, αποκλειστικά για τους φανατικούς petrolheads αυτού του πλανήτη. Το δήλωσε άλλωστε ξεκάθαρα και ο διευθύνων σύμβουλος της φίρμας Christian Dahl: «Θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα ηλεκτρικό Volvo P1800 γεμάτο δύναμη, άνεση και πολυτέλεια. Αλλά δεν ήταν αυτός ο σκοπός μας. Θέλαμε να καταγράψουμε το πνεύμα της δεκαετίας του 1960 με την τεχνολογία του σήμερα. Χωρίς καμία απολύτως ηλεκτρική διασύνδεση».

Volvo P1800 Cyan

Το Volvo P1800 Cyan, χάρη στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος και αλουμινίου ζυγίζει μόλις 990 Kg.

Kάτω από το εντυπωσιακό περιτύλιγμα, η Cyan Racing αντικατάστησε τον ορίτζιναλ 4κύλινδρο 1.800άρη κινητήρα για έναν επίσης 4κύλινδρο τούρμπο, ισχύος 420 PS. Κινητήρας που είναι ο ίδιος με αυτόν που φορούσε το πρώην Volvo S60 Polestar.

Το μοτέρ συνδυάζεται με χειροκίνητο 5άρι κιβώτιο της Holinger, επιλογή προκειμένου το αυτοκίνητο να διατηρήσει τη μηχανική αίσθηση του αυθεντικού P1800, αλλά και με την ικανότητα να χειρίζεται την υψηλή ροπή των 457 Nm του σύγχρονου κινητήρα. Φυσικά, για τους ίδιους λόγους, δεν υπάρχουν ηλεκτρονικά βοηθήματα, όπως ABS ή έλεγχος ευστάθειας.

Η κίνηση φυσικά και μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, εκεί όπου ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης υπόσχεται άψογο χειρισμό και πολλά, πολλά παιχνίδια… Η ανάρτηση επίσης είναι νέα, με πολλαπλούς συνδέσμους, τα φρένα προέρχονται από την Brembo, τα αμορτισέρ φέρουν την υπογραφή της Öhlins, τα καθίσματα είναι της Recaro, με τις σφυρήλατες 18άρες ζάντες να πατούν πάνω σε λάστιχα Pirelli.

Volvo P1800 Cyan

To Volvo P1800 Cyan θα κάνει το ντεμπούτο του στο «The Quail», μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του Monterey Car Week 2022 που θα διεξαχθεί στις 9 Αυγούστου. Φυσικά, αν ενδιαφέρεστε μπορείτε επίσης να αγοράσετε το restomod απευθείας από τη Cyan Racing. Και βέβαια να το διαμορφώσετε όπως ακριβώς επιθυμείτε, αφού το P1800 Cyan φτιάχνεται… στο χέρι. Η τιμή των 700.000 δολαρίων είναι 200 χιλιάρικα παραπάνω απ' ό,τι όταν το αυτοκίνητο ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2020. Οι υπόλοιποι, μπορούμε να απολαύσουμε στο video που ακολουθεί το μοντέλο να πλαγιολισθαίνει στους σκανδιναβικούς πάγους. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube