Το τρελό πρότζεκτ Lotus-Tesla σπάει το δυναμόμετρο! [video]

Το τρελό πρότζεκτ Lotus-Tesla σπάει το δυναμόμετρο! [video]

Άμα βάλεις μερικά ηλεκτρομοτέρ Tesla σε ένα σασί από Lotus Evora και τα πειράξεις, αντίο δυναμόμετρο. Και λάστιχα!

Κατά καιρούς έχουμε δει βαριά swap που εκτοξεύουν την ισχύ σε τετραψήφια νούμερα και μάλιστα πάνω από τη δεύτερη χιλιάδα. Αλλά τώρα ετοιμαστείτε για κάτι διαφορετικό.

Η κατασκευή που έχετε εμπρός σας είναι ένα συνδυασμός από ηλεκτροκινητήρες Tesla και μπαταρίες από Chevy Volt (το αντίστοιχο του Opel Ampera) τοποθετημένα πάνω σε ένα σασί από Lotus Evora. Ο «μάστορας» τα έφτιαξε όλα σωστά και νοικοκυρεμένα και ήγγικεν πλέον η ώρα για να περάσει η ιδιοκατασκευή από το δυναμόμετρο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Citroën 2CV με μοτέρ Ferrari F355 κάνει τρελό ήχο [video]

Δέθηκε λοιπόν κατά τα ειωθότα ο πίσω άξονας στο παραδοσιακό δυναμόμετρο για να παρθούν κάποια ενδεικτικά νούμερα. Και ώ! του θαύματος, οι «βελόνες» τρελάθηκαν! Όχι τόσο από την ισχύ που ανέβηκε στα 448 WHP… όσο από τη ροπή που έγραψε 413,7 kgm! Μην μπείτε στον κόπο να ρωτήσετε. Δεν πρόκειται για το δαίμονα του τυπογραφείου. 413,7 kgm!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ουάου! Αυτό το MINI με μοτέρ Audi 870 PS, πωλείται! [video]

Στην πραγματικότητα, το αυτοκίνητο ξεπέρασε τη μάξιμουμ δυνατότητα μέτρησης του δυναμομέτρου για τη ροπή, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί να χρειαστεί ένα ελαφρό detune πριν βγει αυτό το τέρας στο δρόμο. Από την άλλη, το ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας ήταν μόνο στο 70% και γνωρίζουμε ήδη ότι τα ηλεκτρομοτέρ της Tesla δίνουν τη μάξιμουμ ώθηση με τις μπαταρίες πλήρως φορτισμένες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mazda 121 με 3λιτρο V6 Yamaha και NOS! [video]

Ο Sasha Anis που έδωσε στο αυτοκίνητο το παρατσούκλι Blue Lightning δηλώνει ότι η βελτιωμένη «Evora» ζυγίζει 100 kg λιγότερο από το στοκ αυτοκίνητο της Lotus. Και ότι θα γράψει απίστευτους χρόνους στην drag strip όταν θα είναι έτοιμο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube