Citroën 2CV με μοτέρ Ferrari F355 κάνει τρελό ήχο [video]

Citroën 2CV με μοτέρ Ferrari F355 κάνει τρελό ήχο [video]

Έχουμε δει πολλά engine swaps, αλλά αυτό είναι μάλλον το πιο εξωφρενικο. Και το χειρότερο είναι ότι... μας αρέσει.

Οι περαστικοί κοιτούσαν περίεργα. Αυτό το Citroën 2CV δεν ακούγονταν να έχει μόνο 42 ίππους. Πράγματι, το 2CV Fourgonette της Nimik κρύβει κάτω από το... τσίγκινο αμάξωμά του ίσως το πιο εξωφρενικό engine swap που έχουμε δει.  Ένας συγκλονιστικός V8 από Ferrari F355 είναι φυλακισμένος στο κορμί ενός ταπεινού παμπάλαιου Citroën.

Το αυτοκίνητο έκοβε βόλτες στους δρόμους γύρω από την λίμνη Como στη Β. Ιταλία και φυσικά είχε γίνει το επίκεντρο της προσοχής. Δεν του φαίνεται, αλλά έτσι ελαφρύ, μικρό και πανίσχυρο, είναι ιδανικό για ένα στενό στροφιλίκι, από αυτά που αφθονούν στην περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε τη Ferrari 488 Spider

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Citroën 2CV Charleston 1980-άγνωστο [video]

Φανταστείτε όμως την έκπληξη των τουριστών που βρέθηκαν εκεί για να απολαύσουν την ομορφιά του τοπίου, την εκλεκτή κουζίνα και τα φίνα κρασιά, και ξαφνικά ένιωσαν να τους διαπερνά ο ξερός μεταλλικός ήχος της εκκωφαντικής Ferrari F355. Μόνο που Ferrari δεν είδαν πουθενά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Ferrari 458 Speciale [video]

Παρακολουθείστε και τα δύο video, για να απολαύσετε τον ήχο, αλλά και να θαυμάσετε το πρότζεκτ. Οι άνθρωποι δεν έχουν βάλει απλώς τον κινητήρα. Δεν θα γινόταν άλλωστε. Έχουν φτιάξει ένα σωληνωτό χωροδικτύωμα για να τον στηρίξουν, και έχουν χρησιμοποιήσει και την ανάρτηση και το κιβώτιο. Μάλιστα, επειδή είναι και μερακλής ο ιδιοκτήτης, όπως βλέπετε στην φωτογραφία, έχει προσαρμόσει ολόκληρη την κεντρική κονσόλα της F355 μέσα στην καμπίνα του 2CV, μαζί με τον αλουμινένιο λεβιέ του χειροκίνητου σασμάν με το κλασικό χτένι.



Οπτικά αλλά και ως σύλληψη είναι χυδαία ύβρις προς τη Ferrari F355, μία από τις καλύτερες της σύγχρονης εποχής, αυτή που βοήθησε τη μάρκα να αλλάξει σελίδα. Αλλά ο ήχος είναι συγκλονιστικός.

Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube