Toyota GT86 με μοτέρ Ferrari 458 [video]

Toyota GT86 με μοτέρ Ferrari 458 [video]

Είναι κοινή η απαίτηση όσων έχουν οδηγήσει την GT86 για επιπλέον δύναμη. Αλλά εδώ μάλλον κάποιος το παράκανε.

Το σασί του… Toyobaru εκλιπαρεί για περισσότερη δύναμη, το λένε όλοι όσοι έχουν οδηγήσει BRZ ή GT86. Έχουμε πολλές φορές γράψει για μια έκδοση STI ή  όπως αλλιώς θα ήθελαν να την πουν, περισσότερο σαν ευχή.

Κάποιος βαρέθηκε να περιμένει την Toyota ή την Subaru, και αποφάσισε να δώσει μόνος του τη λύση. Και  στρίμωξε έναν V8 από Ferrari 458 σε μια καρότσα από GT86. Ιεροσυλία είπατε; Στην βελτίωση δεν υπάρχουν ταμπού.

Η Donut Media στο teaser video που παρακολουθούμε δείχνει τη γυμνή καρότσα που προετοιμάζεται αναλόγως για την εφαρμογή του ιταλικού V8. Προφανώς χρειάζεται άπειρη δουλειά και πολύ εκτεταμένες μετατροπές για να ταιριάξει ο κινητήρας της Ferrari 458, σχεδιασμένος για χρήση σε κεντρομήχανο, στο εμπρός μέρος του μικρού ιαπωνικού κουπέ. Για παράδειγμα, χρειάστηκε να κοπεί το πλαίσιο του παρμπρίζ για να δημιουργηθεί χώρος για τις εισαγωγές αέρα.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε την Ferrari 458 Speciale [video]

Ο κινητήρας, λογικά, κάθεται πολύ ψηλότερα από τον 4κύλινδρο boxer με το πολύ χαμηλό κέντρο βάρους. Και είναι απορίας άξιο ποια ανάρτηση θα καταφέρει να ελέγξει αυτό το βάρος. Πρόκειται για ένα από τα πιο εξωφρενικά project βελτίωσης που έχουμε δει. Το αυτοκίνητο ετοιμάζεται για λογαριασμό του επαγγελματία drifter Ryan Tuerck. Και πεθαίνουμε από την περιέργεια να το δούμε να δουλεύει.

Πηγή RoT

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube