Επίσημο: Νέο Subaru BRZ 2017 [video]

Επίσημο: Νέο Subaru BRZ 2017 [video]

Η Subaru αποκάλυψε το ανανεωμένο BRZ με ελαφριά αύξηση στην ισχύ, νέα αεροδυναμικό πακέτο και βελτιώσεις στα δυναμικά χαρακτηριστικά του.

Έχει περάσει κάτι παραπάνω από ένα μήνα, οπότε και η Toyota αποκάλυψε το ανανεωμένο GT86, και πλέον ήρθε η σειρά της Subaru να κάνει το ίδιο για το BRZ.

Για να είμαστε ειλικρινείς το αισθητικό αποτέλεσμα ήταν κάτι που περιμέναμε λόγω των διαρροών που είχαν προηγηθεί λίγες ώρες πιο πριν. Στο επίκεντρο των αλλαγών βρίσκονται τα νέα εμπρός φανάρια με του τετράγωνου σχεδιασμού LED, καθώς και το νέο αεροδυναμικό πακέτο του αυτοκινήτου.

Αλλά το νέο BRZ 2017 διαθέτει επίσης ολοκαίνουργιο πακέτο πατήματος στο δρόμο, αλλά και έξτρα στοιχεία που ενισχύουν την καθημερινή χρηστικότητά του. Αν με αυτό περιμένετε να ακούσετε τη λέξη «τούρμπο», μάλλον θα απογοητευτείτε.

Ο δίλιτρος κινητήρας μπόξερ που βρίσκεται κάτω από το καπό εξακολουθεί να αναπνέει ατμοσφαιρικά, αλλά φόρεσε νέες βαλβίδες, εκκεντροφόρους και κυλινδροκεφαλή. Επίσης ανασχεδιάστηκαν οι πολλαπλές εισαγωγής και εξαγωγής, και όλα αυτά είχαν αποτέλεσμα το μοτέρ να ανέβει πέντε άλογα, φτάνοντας τους 205 PS, ενώ η ροπή ανέβηκε στα 21,5 kgm. To έργο του μοτέρ στην παραπάνω ζωντάνια ήρθε με τη σειρά του να συνδράμει το 6άρι χειροκίνητο σασμάν με χαμηλότερη τελική σχέση μετάδοσης, στα 4.1:1 αντί του προηγούμενου 4,3.        

Στη στάνταρ έκδοσή του, τις επιδόσεις του νέου Subaru BRZ 2107 υποστηρίζουν αναθεωρημένη σχέση ελατηρίων και αμορτισέρ, καθώς και μεγαλύτερη αντιστρεπτική δοκός στον πίσω άξονα. Η Subaru ενίσχυσε επίσης τη στρεπτική ακαμψία του BRZ με την προσθήκη μιας μπάρας θόλων εμπρός, ενίσχυση της στήριξης του σασμάν και των πίσω θόλων. Μια τυπική ιαπωνική μηχανική και μάλιστα στα καλύτερά της.

Κι αν είστε ο τύπος των track day και επιλέγεται για το χούι σας BRZ (λέμε, τώρα), θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά το Performance Package που περιλαμβάνει φρένα Brembo με μεγαλύτερες δαγκάνες, αμορτισέρ SACHS Performance και 17άρες ζάντες ελαφρού κράματος -για την ώρα μόνο σε μαύρο χρώμα.

Στην καμπίνα, ενισχύθηκε η συνδεσιμότητα με σύστημα ενσωμάτωσης smartphone, Subaru Starlink, και εφαρμογές όπως iHeart Radio και Stitcher. Η οθόνη LCD απεικονίζει στον οδηγό όλο εκείνα τα ψαγμένα πράγματα, όπως πλευρικά G, δύναμη φρεναρίσματος, θερμοκρασία λαδιού και νερού, καθώς και το βολτάζ(!) της μπαταρίας.

Το νέο Subaru BRZ 2017 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στις εκθέσεις τον προσεχή Σεπτέμβριο. Κι αν αναρωτιέστε αν τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πιο εύκολα με μια έκδοση STI τούρμπο το ίδιο αναρωτιόμαστε κι εμείς

[Πηγή Subaru, πηγή video carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube