Ferrari: Παρουσιάστηκε η μοναδική 458 MM Speciale

Ferrari: Παρουσιάστηκε η μοναδική 458 MM Speciale

Το τελευταίο μοναδικό δημιούργημα του τμήματος One-Off της Ferrari είναι ένα πανέμορφο κουπέ που βασίζεται στην 458 Speciale.

Η νέα Ferrari 458 MM Speciale έκανε την πρώτη της επίσημη εμφάνιση στο Fiorano, στα χέρια του αρχιδοκιμαστή της εταιρίας Dario Benuzzi και του τυχερού ιδιοκτήτη της.

Η Ferrari 458 MM Speciale είναι μια μοναδική κατασκευή, η οποία σχεδιάστηκε από το Ferrari Styling Centre σύμφωνα με τις οδηγίες και τις απαιτήσεις ενός τυχερού –και βέβαια ιδιαίτερα ευκατάστατου– Βρετανού. Όπως είναι προφανές από το όνομά της βασίζεται στην 458 Speciale, αλλά τα μοναδικά κοινά στοιχεία με εκείνη είναι τα φωτιστικά σώματα.

Κάθε πάνελ του αμαξώματος είναι διαφορετικό, με περισσότερες και πιο έντονες ακμές, ενώ οι κολόνες του παρμπρίζ είναι μαύρες, έτσι ώστε να χάνονται οπτικά. Το αμάξωμα είναι αλουμινένιο, ενώ οι προφυλακτήρες είναι ανθρακονημάτινοι. Το αποτέλεσμα παραπέμπει σε ιστορικά μοντέλα της φίρμας, όπως η 288 GTO.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Άλλες μοναδικές Ferrari: F12 TRSSP FFXSP AryaSP America

Το λευκό περλέ χρώμα λέγεται Bianco Italia, και το αμάξωμα διατρέχει μια τριπλή ρίγα με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας. Οι ζάντες θυμίζουν εκείνες μιας άλλης μοναδικής κατασκευής της φίρμας, της F12 TRS, αλλά είναι κατασκευασμένες αποκλειστικά για την ΜΜ Speciale. Το εσωτερικό, σε αντίθεση με τη σπαρτιάτικη διάθεση της συμβατικής Speciale, στην περίπτωση της ΜΜ είναι ντυμένο με καφέ δέρμα Cioccolato με άσπρες ραφές και επιπλέον υπάρχει ένα καλό ηχοσύστημα.

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Ferrari 458 MM Speciale έγινε στην πίστα του Fiorano, όπου ο αρχιδοκιμαστής της φίρμας Dario Benuzzi έδειξε με τον καλύτερο τρόπο το αυτοκίνητο στον νέο του ιδιοκτήτη.

[Πηγή: Ferrari]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube