Porsche 911 Turbo S με 900 άλογα! [video]

Porsche 911 Turbo S με 900 άλογα! [video]

Η Brabus είναι περισσότερο γνωστή για τις βελτιώσεις σε πολύ γρήγορες Mercedes-AMG και κλασικά αυτοκίνητα κύρους. Αλλά αυτή τη φορά καταπιάστηκε με την Porsche 911 Turbo S. Και το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό!

Αν αναρωτιέστε ποια αυτοκίνητα θα μπορούσαν να τα προέβλεπαν λίγο πιο γρήγορα, πιθανότατα θα ο νους σας θα πάει σε μια BMW 318d, ένα Mazda3… Αλλά σαφώς όχι σε μια Porsche 911 Turbo S!

Η τελευταία γενιά του σούπερκαρ από το Zuffenhausen με τιμή από €360.130, αλλά κυρίως με 650 άλογα, καταφανώς και δεν έχει (;) ανάγκη βελτίωση. Πώς θα μπορούσε άλλωστε με χρόνο 2,6” για το σπριντ των 0-100 km/h και με τελική που αγγίζει τα 330 km/h; «Τι μένει λοιπόν να βελτιωθεί;», είναι η ερώτηση που έρχεται στα χείλη του καθενός.

H Porsche 911 Turbo S γίνεται Brabus 900 Rocket R και γράφει στα 0-100 km/h χρόνο 2,5" και στα 0-200 km/h χρόνο 7,2" 

Η απάντηση «όχι και πολλά!», αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Brabus δεν δούλεψε σκληρά για να ανεβάσει τις επιδόσεις στο επόμενο επίπεδο. Διότι χάρη σε δύο νέα τούρμπο για τον μαγικό κινητήρα μπόξερ των 3,8 λίτρων, ένα νέο σύστημα εξάτμισης Inconel και τις απαραίτητες αεροδυναμικές τροποποιήσεις, η Porsche 911 Turbo S έγινε Brabus 900 Rocket R με ό,τι σημαίνει η ονομασία της. Κυριολεκτικά πύραυλος: Εντυπωσιακή ισχύς 900 ίππων και 1.000 Nm! Για να κερδίσεις τελικά 0,1 του δευτερολέπτου στο σπριντ των 0-100 km/h.

Porsche 911 Turbo S, Brabus 900 Rocket R

Όλη αυτή η θηριώδης απόδοση λοιπόν, πασχίζει να μεταφερθεί στον δρόμο. Μόλις ανέβει η βελόνα του κοντέρ, τα πράγματα πάνε ήδη καλύτερα, αφού τα 0-200 km/h επιτυγχάνονται πλέον σε μόλις 7,2 δευτερόλεπτα! Με τη μέγιστη ταχύτητα να περιορίζεται στα 340 km/h, σύμφωνα με την Brabus, προκειμένου να προστατεύονται τα λάστιχα Continental. Μήπως καλύτερα θα ήταν ο γερμανικός οίκος να έβαζε ένα σετ Michelin;

Η Porsche 911 Turbo S δεν αφέθηκε αισθητικά στην εργοστασιακή τύχη της, ενσωματώνοντας μια αισθητική αναθεώρηση για να εναρμονιστεί οπτικά με τις δυνατότητές της. 

Porsche 911 Turbo S, Brabus 900 Rocket R

Έτσι, η Brabus 900 Rocket R απέκτησε ένα κάρμπον bodykit Widestar το οποίο αυξάνει την κάθετη δύναμη και βελτιώνει την ψύξη. Αλλά με αυτό το κιτ, η 911 γίνεται επίσης λίγο πιο φαρδιά. Μόνο οι πιο έμπειροι οδηγοί θα μπορούν επομένως να διασχίζουν τους δρόμους του… Μονακό χωρίς να παίρνουν σβάρνα άλλα αυτοκίνητα και πεζοδρόμια. 

Στο πίσω μέρος, ξεχωρίζουν επίσης μια αεροτομή ducktail και τέσσερις μεγάλους μπούκες εξάτμισης, ενώ οι ζάντες Monoblock διαθέτουν επίσης ανθρακονημάτινο αερόδισκο για ακόμη πιο καθαρόαιμη εμφάνιση.

Porsche 911 Turbo S, Brabus 900 Rocket R

Την περιποίηση του Γερμανού βελτιωτή δέχτηκε και η καμπίνα. Το εσωτερικό της Brabus 900 Rocket R έχει ανανεωθεί πλήρως με μαλακό δέρμα σε μοτίβο κηρήθρας.

Οι επίσημες φωτογραφίες δείχνουν μια σκούρα, μοναστική εικόνα, αλλά κάθε πελάτης μπορεί να αλλάξει τα χρώματα κατά το δοκούν. 

Porsche 911 Turbo S, Brabus 900 Rocket R

Ωστόσο, δεν θα υπάρχουν πολλοί πελάτες, επειδή αυτό η Brabus 900 Rocket R περιορίζεται αυστηρά σε 25 κομμάτια. Η τιμή της δε, είναι απροσδιόριστη. Αλλά μπορούμε να υποθέσουμε ότι με τα ίδια χρήματα ελάχιστα θα ήταν τα σούπερκαρ που δεν θα μπορούσατε να αγοράσετε. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube