Πωλείται 6τροχο FIAT Panda Pick-up του ’86! [video]

Πωλείται 6τροχο FIAT Panda Pick-up του ’86! [video]

Μοναδικό, street legal και πλήρως αποκατεστημένο 6τροχο FIAT Panda Pick-up προς πώληση από την εταιρεία που το μετασκεύασε το 1986. Για 78 χιλιάρικα!

FIAT Panda Pick-up 6wheeler

Το FIAT Panda Serie I, που κυκλοφόρησε στην αγορά το 1980 και μέσω ψευδό-Serie έφτασε ουσιαστικά μέχρι το 2003, είχε στην γκάμα του κάμποσες αξιόλογες εκδόσεις. Η πιο δημοφιλής ήταν αναμφισβήτητα το Panda 4x4. 

Φυσικά, η μαμά-FIAT δεν τόλμησε -ούτε καν σκέφτηκε- να λανσάρει ένα 6τροχο Panda Pick-up; Ο μοναδικός λόγος που θα μπορούσε να το κάνει ήταν να παραγγείλει ένα τέτοιο η οικογένεια Agnelli. Προφανώς όμως, ούτε αυτή έφαγε τέτοια πετριά. 

H βάση του 6τροχου Panda δεν είναι ένα FIAT Panda 4x4, αλλά ένα τυπικό προσθιοκίνητο μοντέλο

FIAT Panda Pick-up 6wheeler

Η γερμανική εταιρεία Koch, διανομέας της FIAT στη δεκαετία του ’80 είχε αντίθετη άποψη. Οπότε και βάλθηκε να μετασκευάσει ένα Panda σε 6τροχο. Έκτοτε βέβαια, η γερμανική φίρμα από διανομέας κατέληξε στο να ασχολείται με τα κλασικά αυτοκίνητα, υπό την επωνυμία Koch Klassik. Με την παραλλαγή του Panda που βλέπετε να έχει ενσωματωθεί στη τωρινή συλλογή της εταιρείας και να διατίθεται προς πώληση. 

Αρχικά, ο επικεφαλής της εταιρείας Horst Koch σκόπευε να φτιάξει κάμποσα 6τροχα FIAT Panda Pick-up για διαφημιστικούς σκοπούς. Αλλά ο συνεταίρος του απεβίωσε πριν υλοποιηθεί το πρότζεκτ, με την παραγωγή να περιορίζεται σε ένα μετασκευασμένο αυτοκίνητο.

FIAT Panda Pick-up 6wheeler

Το παράξενο είναι ότι η βάση του 6τροχου Panda δεν είναι ένα FIAT Panda 4x4, αλλά ένα τυπικό προσθιοκίνητο μοντέλο. Το 1986, λοιπόν, το αυτοκίνητο «ακρωτηριάστηκε» στο πίσω και πάνω μέρος του, το οποίο αντικαταστάθηκε από μια «μπανιέρα» που στηρίχτηκε χάρη στην εγκατάσταση ενός τρίτου άξονα και ενισχύθηκε με μια αψίδα. Η δε καμπίνα των επιβατών απέκτησε γυάλινη οροφή. Το αυτοκίνητο ήταν βαμμένο μπλε και πήρε έγκριση τύπου για να κυκλοφορεί στον δρόμο. 

FIAT Panda Pick-up 6wheeler

Το 2020, αυτή η ασυνήθιστη μετασκευή αποκαταστάθηκε σύμφωνα με τους κανόνες της αντίστοιχης μαστοριάς, η οποία φυσικά περιελάμβανε πλήρη αποσυναρμολόγηση. Κατά την αποκατάστασή του, το FIAT Panda Pick-up βάφτηκε ξανά, αλλάζοντας το χρώμα του σε γκρι και συνταιριάστηκε με λευκές ζάντες και μαύρη δερμάτινη ταπετσαρία. 

Μην περιμένετε πως έχει υπάρξει κάποια επέμβαση στο μοτεράκι του Panda. Εξακολουθεί να αποδίδει 45 άλογα, κάτι που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο φτάνει γρήγορα στο όριό του, τόσο σε επιδόσεις όσο και σε ωφέλιμο φορτίο. Το μόνο που το ξεχωρίζει είναι η ακουστική αγριάδα του από μια πιο ελεύθερη εξάτμιση. 

FIAT Panda Pick-up 6wheeler

Η τιμή που ζητά η Koch Klassik για το σπάνιο 6τροχο FIAT Panda Pick-up είναι €78.000. «Πολλά!», είπατε; Δεν έχετε τα σαράκι (και τα χρήματα) του «άρρωστου» συλλέκτη!

Αν θέλετε κι άλλα 6τροχα, έχουμε σε smart, σε Jeep Wrangler και μάλιστα ατμοκίνητο, σε Ram TRX βελτιωμένο από τη Hennessey, σε βουλγάρικο Toyota Hilux, σε Jimny, σε ηλεκτρικό πάλι από τη Hennesey, σε Toyota Land Cruiser και φυσικά σε Mercedes-Benz G63 AMG 6x6. Και αν δεν σας φτάνει το 6x6, έχουμε και 8x8 με το Avtoros Shaman!

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube