Ποιο Focus RS; Το Ford Focus RS X, μάλιστα!

Ποιο Focus RS; Το Ford Focus RS X, μάλιστα!

Αν ψάχνεις για ένα Focus RS για rally raid, είσαι στο σωστό μέρος. Και η ανάβαση στο Κιλιμάντζαρο θα γίνει σαν βόλτα στο Λυκαβηττό.

Η εκρηκτικό Ford Focus RS ακουμπάει σχεδόν ένα αυτοκίνητο για ράλι. Κάνει μπόλικο θόρυβο και η τετρακίνησή του σε κάνει περισσότερο μάγκα απ’ ό,τι είσαι. Τι γίνεται όμως αν θέλεις να αντιμετωπίσεις άλλα θηρία στο Dakar Rally, για παράδειγμα; Η Rain Prisk ανέλαβε, τουλάχιστον σε επίπεδο CGI, να δώσει εν πολλοίς λύση στο πρόβλημά σου.

Η «αναβάθμιση» δίνει τέτοιο ύψος στο Focus RS X που θα μπορούσε να κάνει το Shelby Baja Raptor να μοιάζει με κροσοβεράκι της σειράς, ενώ τα μπαλόνια λάστιχα βαρέως τύπου συμπληρώνουν την εικόνα και τις δυνατότητες. Φυσικά δεν λείπουν η απαραίτητη γλίστρα εμπρός, ο κόκκινος γάντζος ρυμούλκησης και μια σειρά φώτα LED για το κοσμητικό και αγριωπό του πράγματος. 

Αν υποθέσουμε ότι το μοτέρ θα παραμείνει το ίδιο, το 2,3λιτρο 4κύλινδρο τούρμπο της Focus RS που στην ισχυρότερη Heritage Edition βγάζει 374 άλογα και 51 kgm φτάνουν και περισσεύουν για να γίνει το RS X ιπτάμενο πάνω από τις αμμοθίνες. Με την επόμενη γενιά του Focus RS για το 2020 να αναμένεται να φτάσει τα 400+ άλογα και τα 58 kgm με τη βοήθεια ήπιου 48βολτου υβριδικού συστήματος, σαφώς τα πράγματα ακούγονται ακόμη καλύτερα.

Κατά τα λοιπά στο CGI Focus RS, οι εμπρός θόλοι έχουν φουσκώσει για να φωλιάσουν τα τερατώδη λάστιχα, ενώ για τον ίδιο λόγο έχουν πετσοκοπεί οι πίσω μαζί με μεγάλο μέρος του προφυλακτήρα.

Τώρα τι πιθανότητες υπάρχουν κάποιος ή ακόμα και η ίδια η Ford να φτιάξει αυτό το πράμα; Μηδέν! Αλλά δεν είναι κακό να ονειρεύεσαι! Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουμε, τη βοηθεία των ειδικών φυσικά. Για θυμηθείτε τη χωματερή Bugatti Chiron του ιδίου «βελτιωτή».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube