Οι αμμόλοφοι είναι παιχνίδι για το Shelby Baja Raptor [video]

Οι αμμόλοφοι είναι παιχνίδι για το Shelby Baja Raptor [video]

Η Shelby American έδωσε στη δημοσιότητα το νέο διαφημιστικό video για το Baja Raptor.

Χαρακτηρισμένο ως ένα « extreme off-roader», το Shelby Baja Raptor βασίζεται στο Ford F-150 Raptor  και το κλιπάκι μας δίνει μια ιδέα για το πώς μπορεί να καταπίνει κάθε αμμoθίνα που βρίσκεται εμπρός του.

Παρά τις ικανότητές του αυτοκινήτου όμως, η Shelby American λέει ότι καθένας πρέπει να είναι «υπεύθυνα Baja» και να μην προσπαθήσει να επαναλάβει κανένα από τα κασκαντεριλίκια που βλέπει στο φιλμάκι. Και δεν ακούγεται κακή ιδέα, αν αναλογιστείς πως η προηγούμενη γενιά του F-150 ήταν γνωστό ότι είχε πρόβλημα με στραβωμένα πλαίσια.

Πέρα όμως από το αγωνιστικό off-road που βλέπουμε στην οθόνη, το Baja Raptor είναι φτιαγμένο για ακατασίγαστη δράση, καθώς φοράει lift kit που το σηκώνει τρεις ίντσες (7,6 cm) και οι 18άρες του είναι ντυμένες με βαριά 35ιντσα λάστιχα BFGoodrich KM2.

Το μοτέρ του είναι ένα αναβαθμισμένο 3,5λιτρο EcoBoost V6 με κάστομ ρύθμιση, εξοπλισμένο με εισαγωγή για φρέσκο αέρα και φίλτρο αέρα high-flow. Με αυτά και με αυτά, ανεβάζει ισχύ 532 άλογα και ροπή 84,2 kgm.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Ken Block προσπαθεί να σπάσει το νέο, αλουμινένιο Ford F-150 Raptor [video]

Πέρα όμως από τις επιδόσεις, το Baja Raptor έχει να επιδείξει το ορίτζιναλ εξωτερικό του με σπέσιαλ προφυλακτήρες, καπό με ram-air και έξτρα φώτα LED. Στην καμπίνα, δέρματα και ανθρακονημάτινες διακοσμήσεις δίνουν έναν τόνο σπορ πολυτέλειας, ενώ η πλακέτα με την αρίθμηση σου θυμίζει ότι πρόκειται για ένα κομμάτι περιορισμένης παραγωγής. Μόνο 500 θα φτιαχτούν για το 2018, με την τιμή να ξεκινά από τις $117.460.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube