Ποιο αυτοκίνητο μπορεί να κοντράρει μια Porsche 911 GT2 RS με την… όπισθεν; [video]

Ποιο αυτοκίνητο μπορεί να κοντράρει μια Porsche 911 GT2 RS με την… όπισθεν; [video]

Ακούγεται απίθανο, αλλά έγινε, και μάλιστα σημειώθηκε κι ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας σε οπισθοπορεία!

Έχουμε δει σε video κόντρες με κάθε είδους οχήματα, από σούπερκαρ και ντράγκστερ μέχρι μονοθέσια F1 και μαχητικά τζετ. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχουμε ξαναδεί.

Βλέπουμε εδώ ένα Audi να κοντράρει μια Porsche 911 με την… όπισθεν! Και δεν μιλάμε για οποιαδήποτε 911, αλλά για την κορυφαία, «πιστάδικη» GT2 RS των 700 ίππων. Όμως και το Audi δεν ήταν ένα απλό RS3…

Όπως θα καταλάβατε, πρόκειται για το ηλεκτρικό Schaeffler των 1.200 ίππων που είχαμε δει πρόσφατα να κοντράρει με ένα Audi R8 V10, μια Lamborghini Huracán Performante και την ίδια γκρι Porsche 911 RS, αλλά κανονικά, πηγαίνοντας προς τα εμπρός.

Αντίθετα από τα αυτοκίνητα με θερμικό κινητήρα, τα ηλεκτροκίνητα δεν χρειάζονται κιβώτιο και το μοτέρ τους μπορεί να δουλέψει εξίσου καλά κι ανάποδα, αντιστρέφοντας την πολικότητα. Θεωρητικά, λοιπόν, το Schaeffler μπορεί να είναι σχεδόν εξίσου γρήγορο με την όπισθεν όσο είναι με την «πρόσω» (και λέμε σχεδόν, διότι παίζει ρόλο και η αεροδυναμική).

Το θέμα όμως είναι πώς ο οδηγός μπορεί να κατευθύνει με ασφάλεια ένα αυτοκίνητο σε μεγάλες ταχύτητες, καθισμένος ανάποδα, βλέποντας από τους καθρέφτες και κρατώντας ένα τιμόνι που στρίβει τους «πίσω» τροχούς, όπως στα ανυψωτικά κλαρκ.

Η απάντηση είναι ότι μπορεί – αν βέβαια είναι ο Daniel Abt, ο παλιός πρωταγωνιστής της Formula 3 και τώρα της ηλεκτρικής Formula E. Αλλά κι αυτός, όπως θα δείτε, τα χρειάστηκε. Φαίνεται καθαρά από τα γουρλωμένα μάτια του – κι από τα χέρια του που έτρεμαν μετά. Γι’ αυτό και το επίτευγμα πανηγυρίζεται έξαλλα από όλη την ομάδα.

Πέρα όμως από τη νίκη επί της Porsche, ο Abt είπε να κυνηγήσει και κάτι μεγαλύτερο: το ρεκόρ ταχύτητας με την όπισθεν, που ήταν στα 162,7 km/h. Αυτό ήταν εύκολο και επιτεύχθηκε από την πρώτη κόντρα. Στη συνέχεια όμως ο Abt υπερνίκησε το φόβο του για να ανεβάσει το ρεκόρ σταδιακά στα 209,7 km/h!

Ένα πράγμα θα σας πούμε: “don’t try this at home” – αν και μάλλον θα ανατριχιάσετε τόσο που δεν θα σας περάσει καν από το μυαλό…

(ΣΗΜ.: Η καθεαυτού κόντρα στο video ξεκινά από το 7' 23")

[Πηγή: Daniel Abt/ YouTube]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube