Οι μικρότεροι τροχοί στο μεγαλύτερο φορτηγό! [video]

Οι μικρότεροι τροχοί στο μεγαλύτερο φορτηγό! [video]

Τι γίνεται αν πας ενάντια στη μόδα και, αντί να βάλεις στο full-size pickup θηριώδεις τροχούς, βάλεις τους μικρότερους που θα βρεις;

Γελοίο εγχείρημα, αλλά περιέργως δουλεύει, κάνοντας και ξεκαρδιστικά burn-out και donuts σε αργή κίνηση!

Αν πάτε στην Αμερική, ειδικά στις μεσοδυτικές Πολιτείες, θα δείτε τους δρόμους γεμάτους με τεράστια pickups, τα περισσότερα από τα οποία είναι ψηλωμένα και φορούν τεράστιους τροχούς. Όσο μεγαλύτεροι είναι, τόσο καλύτερα για τους “redneck” ιδιοκτήτες.

Εδώ, όμως, ο YouTuber “Bug Bmx” αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα: Έβγαλε από το Ram 3500 Heavy Duty του τους τροχούς 24 ιντσών που του είχε φορέσει και τους αντικατέστησε με τους μικρότερους που βρήκε και άφηναν αρκετή απόσταση από το έδαφος ώστε να μη σέρνονται κάτω τα διαφορικά. Δεν μας λέει στο video τις διαστάσεις αυτών των τροχών, αλλά απ’ ό,τι βλέπουμε πρέπει να είναι 12άρηδες, από αυτούς που φορούν τα μικρά τρέιλερ. Και είναι τόσο μικροί, που χωράνε μέσα στους παλιούς τροχούς του Ram, όπως θα δείτε!

Φυσικά, δεν χωράνε τα φρένα του φορτηγού μέσα στους λιλιπούτειους τροχούς, οπότε ο Bug τοποθέτησε αποστάτες 3 ιντσών για να τους κρατήσει μακριά από τις πλήμνες. Και για να ταιριάξουν οι 8μπούλονες πλήμνες με τους 5μπούλονους τροχούς, ο μετατροπέας κατέφυγε στη «Γόρδια» λύση, να ανοίξει επιπλέον τρύπες στη ζάντα με κόφτη πλάσματος.

Ο Bug εξέφρασε την ανησυχία μήπως οι μικροί σιδερένιοι τροχοί λυγίσουν κάτω από το βάρος του full-size Ram heavy-duty, που το τοποθέτησε –αστειευόμενος– στις «20.000 λίβρες» (9 τόνους). Το πραγματικό απόβαρο του Ram 3500 Cummins είναι βέβαια 3.860 kg, αλλά και πάλι αρκετό για να εμπνεύσει ανησυχία.

Πάντως, όταν οι μικροί τροχοί προσαρμόζονται και το φορτηγό κάνει τα πρώτα του βήματα (στο 9’ 40” του video), δεν παρουσιάζεται κανένα πρόβλημα. Μάλιστα, χάρη στη ροπή του 6κύλινδρου Cummins 6.7 ντίζελ  (111 kgm μέγιστη), το Ram (του 2017) μπορεί να κάνει κάτι πολύ παράξενα και αστεία burn-out και donuts σε αργή κίνηση, σηκώνοντας σύννεφα καπνού μέχρι να λιώσουν τα κακόμοιρα τα λαστιχάκια.

Ram tiny wheels burnout

Πολλή φασαρία για λίγο γέλιο; Τι να κάνουμε, έτσι είναι το YouTube εδώ και κάποια χρόνια. Ελπίζουμε πάντως ο Bug Bmx, με το τρελό του πείραμα, να μη λανσάρει κάποια ηλίθια μόδα στην Αμερική, όπως η “Rollin’ Coal” όπου τα ντίζελ φορτηγάκια πνίγουν τον κόσμο με σύννεφα μαύρου καπνού…

[Πηγή: Bug Bmx / YouTube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube