Επίσημο: Νέο Ram Heavy Duty

Επίσημο: Νέο Ram Heavy Duty

θηριώδες full-size pickup για την αμερικανική αγορά

Το FCA Group παρουσίασε στο Detroit το νέο Ram Heavy Duty για την αμερικανική αγορά, το οποίο σύμφωνα την εταιρεία είναι το πιο ικανό pick up στην κατηγορία του με δυνατότητα ρυμούλκησης έως 15.921 kg και μέγιστο φορτίο 3.483 kg.

Στην κορυφαία έκδοση, ο κινητήρας 6,7 λίτρων Cummins I6 Turbo Diesel αποδίδει 400 PS στις 2.800 σ.α.λ. και θηριώδη ροπή 138,2 kgm στις 1.800 σ.α.λ, ενώ συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων (Aisin AS69RC) και σύστημα μετάδοσης της BorgWarner. Επιπλέον, τα Ram 2500 και Ram 3500 Heavy Duty προσφέρονται με τον βενζινοκινητήρα 6,4 λίτρων HEMI V8 με απόδοση 410 PS και 59,3 kgm ροπής ο οποίος συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (TorqueFlite 8HP75) στέλνοντας την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Το ολοκαίνουριο πλαίσιο τύπου σκάλας του Ram Heavy Duty είναι κατασκευασμένο κατα 98,5% από χάλυβα υψηλής αντοχής ενώ διαθέτει σύστημα Active-Tuned Mass Modules για ενεργή μείωση των κραδασμών. Η ανάρτηση αποτελείται από ενεργά αμορτισέρ Frequency Response Damping (FRD) και ανάρτηση τριών συνδέσμων εμπρός ενώ προαιρετικά διατίθεται και ενεργή αερανάρτηση για τον πίσω άξονα. Παρά την αυξημένη ακαμψία του, το νέο μοντέλο είναι ελαφρύτερο κατα 65kg σε σύγκριση με τον προκάτοχό του χάρη στον ελαφρύτερο κινητήρα και το καπό από αλουμίνιο, ενώ σημαντικά βελτιωμένη είναι και η αεροδυναμική απόδοση με συντελεστή οπισθέλκουσας 0.409 cd.

Ram Heavy Duty

Ανάλογα με την έκδοση, το επιβλητικό pickup διατίθεται με έξι διαφορετικά σχέδια της τεράστιας γρίλιας και τρία στυλ φωτιστικών σωμάτων, ενώ η καρότσα εξοπλίζεται με το σύστημα οργάνωσης φορτίου RamBox με αδιάβροχες και φωτιζόμενες θήκες που κλειδώνουν, αλλά και πρίζα 115 volt με 400 watt.

Στην ευρύχωρη και πολυτελέστατη καμπίνα άπλετο χώρο για 5 ενήλικες επιβάτες, αποθηκευτικούς χώρους 258 λίτρων, υψηλής ποιότητας υλικά και βελτιωμένη ηχομόνωση, βρίσκουμε το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Uconnect τέταρτης γενιάς με οθόνη έως και 12 ιντσών, μία ακόμη οθόνη 7 ιντσών στον πίνακα οργάνων και ηχοσύστημα Harman Kardon με 17 ηχεία και ισχύ 750 watt. Επιπλέον, όλη η γκάμα του Ram Heavy Duty εξοπλίζεται με πάνω από 100 συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού.

Ram Heavy Duty Power Wagon

Για όσους θέλουν κάτι με εκτός δρόμου προσανατολισμό, η εικονιζόμενη έκδοση Ram Power Wagon εξοπλίζεται με διαφορετική ανάρτηση, εργοστασιακό πακέτο αύξησης της απόστασης από το έδαφος, εμπρός και πίσω κλείδωμα διαφορικού, κάμερα 360 μοιρών, ενσωματωμένο βαρούλκο Warn Zeon-12 στο εμπρός μέρος και πιο περιπετειώδη σχεδιασμό χάρη στη διαφορετική γρίλια και τα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος.

Το νέο Ram Heavy Duty θα παράγεται στο εργοστάσιο της FCA στην Coahuila του Μεξικό ενώ οι ανταγωνιστές του στην αγορά είναι τα Ford Superduty και Chevrolet Silverado Heavy Duty.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube