Νέο-ρετρό Alpine A310 προλαβαίνει το 4θέσιο EV της Διέππης

Νέο-ρετρό Alpine A310 προλαβαίνει το 4θέσιο EV της Διέππης

Ιταλικό στούντιο σχεδιασμού προλαβαίνει την Alpine, απεικονίζοντας μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του γαλλικού κουπέ του ’70. Με την γαλλική φίρμα να ετοιμάζει τη νέα 100% ηλεκτρική Alpine A310 για το 2028.

Alpine A310

Το αστέρι της γκάμας για τη σπορ φίρμα από τη Διέππη ήταν πάντα η A110. Που αντικαταστάθηκε το 1971 από την Alpine A310, ένα κουπέ 2+2 με αδρό, κόμπακτ σχεδιασμό.

Η Alpine A310 έμεινε στους καταλόγους μέχρι το 1984, και δεν θα λέγαμε ότι έγινε ποτέ αγαπημένο παιδί της κοινότητας των σπορ οδηγών.

H Alpine A310 του 2028 θα βασίζεται στην πλατφόρμα APP της φίρμας, με μεταξόνιο μακρύτερο κατά 42 cm σε σύγκριση με τη μελλοντική ηλεκτρική A110

Alpine A310

Η όχι και ιδιαίτερα ισχυρή προσωπικότητά της και η μέτρια ποιότητα στην κατασκευή είχαν καταφανώς το μερίδιό τους σε αυτή την αντίληψη του κοινού. Τα τελευταία χρόνια όμως, η Alpine A310 ανακτά αθόρυβα δημοτικότητα. Η τελευταία δημιουργία των Ιταλών σχεδιαστών από το στούντιο Erre το επιβεβαιώνει, καθώς φαντάστηκαν μια Alpine A310 restomod που την ονόμασαν «Tredieci».

Για να εκσυγχρονίσουν τον στιλ της A310, οι σχεδιαστές του Erre εξομάλυναν τις επιφάνειες, βελτίωσαν τη φωτεινή υπογραφή του αυτοκινήτου εμπρός πίσω και τόνισαν τις ευθείες γραμμές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ DRIVE Legend: Jean Rédélé 1922-2007, ταγμένος στον Ρόμβο

Στο εμπρός μέρος υπάρχουν δύο οπτικές μονάδες, η καθεμία από τις οποίες περιλαμβάνει τρεις οριζόντιες λεπτές στήλες LED. Ακριβώς από κάτω τους, ο προφυλακτήρας ενσωματώνει μια λεπτή εισαγωγή αέρα παράλληλη με το έδαφος, καταλήγοντας σε κάθετα φανάρια ομίχλης με δύο στήλες LED. Με τους δύο αεραγωγούς στο καπό να μην είναι πλέον εισαγωγές αέρα αλλά… εξαγωγές.

Alpine A310

Στο πλάι, oι λεπτές κάθετες γρίλιες στο τελείωμα των πίσω τζαμιών βρίσκονται εκεί, κατά πώς ήταν στο ορίτζιναλ μοντέλο. Κι άλλες δύο αεροεισαγωγές έχουν προστεθεί εκεί που θα ήταν η πίσω κολόνα -αν υπήρχε. Το περίεργο στοιχείο είναι το τελείωμα των εμπρός φτερών κοντά στα μαρσπιέ, με κάθετη διακοσμητική ταινία με κίτρινη μαύρη γράμμωση, λες και το αυτοκίνητο είναι της γαλλικής Χωροφυλακής, της Gendarmerie.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Renault Alpine GTA V6 Turbo Le Mans 1990-1991

Πίσω, οι τόσο χαρακτηριστικές περσίδες του ορίτζιναλ Alpine A310 υπάρχουν επίσης στο τζάμι, αναμφισβήτητα με πιο κομψή σχεδίαση. Και καταλήγουν σε μια μικρή πτέρυγα που από κάτω της έχει μια στενή τριπλή στήλη LED.

Alpine A310

Τέλος, να αναφέρουμε το σχέδιο στις ζάντες που θυμίζει εκείνο του ορίτζιναλ μοντέλου, αλλά σαφώς παίζει και το οικολογικό παιχνίδι του σήμερα.

Η Alpine A310 όμως δεν εμπνέει μόνο ανεξάρτητους σχεδιαστές και ατελιέ. Ως μέρος ενός «προϊοντικού σχεδίου» που περιλαμβάνει το λανσάρισμα επτά ηλεκτρικών μοντέλων έως το 2030, η Alpine σχεδιάζει να διαθέσει στην αγορά κι ένα 4θέσιο κουπέ που θα χρησιμοποιεί το όνομα «A310».

Αν βασιστούμε στο teaser που έδωσε στη δημοσιότητα η φίρμα, το προφίλ του αυτοκινήτου θα είναι πολύ κοντά σε αυτό του προκατόχου του.

Alpine A310 2028 teaser

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μελλοντική Alpine A310 θα βασίζεται στην πλατφόρμα APP της Alpine, με μεταξόνιο μακρύτερο κατά 42 cm σε σύγκριση με τη μελλοντική ηλεκτρική A110. Αρχιτεκτονική που θα έχει την κωδική ονομασία APP3. 

Η μπαταρία της θα είναι τοποθετημένη μεταξύ του πίσω άξονα και του πίσω μέρους του δαπέδου, παρέχοντας κατανομή μάζας κοντά σε αυτή του παλιού, πισωμήχανου A310. 

Alpine A310 2028 teaser

Η νέα γενιά Alpine A310 αναμένεται το 2028.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube