Νέο Brabus 125R με 40% παραπάνω δύναμη

Νέο Brabus 125R με 40% παραπάνω δύναμη

Το μίνι cabrio πόλης μεταμορφώνεται σε Mighty Mouse με 125 άλογα και τιμή υψηλότερη από μιας C-Class.

Ο κορυφαίος Γερμανός βελτιωτής δεν ασχολείται μόνο με τις Mercedes C,E και S-Class, αλλά και με τα λιλιπούτεια Smart.

Οι μηχανικοί του Bottrop πήραν ως αφετηρία το ForTwo Cabrio και, παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν από τη θέση του κινητήρα –στριμωγμένος κάτω από το δάπεδο του πορτμπαγκάζ– κατάφεραν να αυξήσουν την ισχύ του από τους 90 στους 125 PS και τη ροπή του από τα 13,8 στα 20,4 kgm.
 
H εντυπωσιακή αυτή αναβάθμιση του οριζόντια τοποθετημένου, 3κύλινδρου τούρμπο των 900 κυβικών οφείλεται σε μια νέα εισαγωγή, αυξημένη πίεση υπερπλήρωσης, νέα χαρτογράφηση του εγκεφάλου κι ένα μεταβλητό σύστημα εξαγωγής από ανοξείδωτους σωλήνες, με τρεις μάλιστα μπούκες όπως στη Ferrari 458 Italia! Το Brabus 125R κάνει το 0-100 km/h σε 9,2” (από 11,3” του απλού ForTwo 90 Twinamic) και φτάνει τα 175 km/h (από 155).
 
Για να μείνει το 125R αποκλειστικό, η Brabus θα μετατρέψει μόνο 125 Smart ForTwo Cabrio και θα τα διαθέσει σε δύο μόνο χρώματα: γυαλιστερό μαύρο και ματ γκρι τιτανίου. Ανάλογα με το χρώμα, κάποια κομμάτια θα είναι κόκκινα ή μαύρα για να κάνουν αντίθεση.

Το Brabus 125R, για να βάζει στο δρόμο τα επιπλέον άλογα και κιλά ροπής, θα έχει σπορ ανάρτηση χαμηλωμένη κατά 30 mm, με σκληρότερα ελατήρια, ενώ οι τροχοί θα αντικατασταθούν με ειδικούς 16άρηδες εμπρός και 17άρηδες πίσω που θα φορούν σπορ λάστιχα της Yokohama.

Το αμάξωμα θα έχει ένα ειδικό αεροδυναμικό bodykit , ενώ στο εσωτερικό θα υπάρχουν σπορ μπακετ καθίσματα από μαύρο δέρμα με κόκκινες διπλορραφές. Τα πεντάλ και το footrest θα είναι αλουμινένια, και το ίδιο θα ισχύει για τα paddles αλλαγής ταχυτήτων και το χειρόφρενο.

Όλες αυτές οι αναβαθμίσεις φυσικά δεν θα είναι τζάμπα, ιδίως αν αναλογιστούμε ότι θα φτιαχτούν μόνο 125 κομμάτια. Η Brabus ζητάει €39.900 για το καθένα, δηλαδή παραπάνω από όσο κάνει μια καλά εξοπλισμένη Mercedes-Benz C 200.
 
[Πηγή: Brabus]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube