Mini-Hoonitruck με μοτέρ Suzuki GSX-R 1000! [video]

Mini-Hoonitruck με μοτέρ Suzuki GSX-R 1000! [video]

Βασίζεται σε ένα μίνι Honda N600 Kei-car, έχει 190 άλογα και κάνει το 400άρι σε 12,3”!

H ιδέα τού να φτιάξεις ένα παλιό φορτηγάκι σε «δράκο» που καίει λάστιχα είναι βέβαια του Ken Block, με το πρόσφατα παρουσιασμένο Hoonitruck. Εδώ ακολουθείται η ίδια συνταγή, αλλά σε μικρότερη –πολύ μικρότερη– κλίμακα.

Οι ομοιότητες ανάμεσα σε αυτό το N600 και το θηριώδες Hoonitruck είναι εμφανείς. Το λιλιπούτειο Honda έχει μεταμορφωθεί με τρόπο που να δείχνει μικρογραφία του Gymkhana pick-up. Τα ίδια χρώματα, αντίστοιχοι τροχοί, ακόμη και μεγάλη πτέρυγα στην άκρη της καρότσας!
 
Ο κινητήρας όμως δεν είναι Ford, όπως σε όλα τα αυτοκίνητα του Block, αλλά ένας πολύστροφος 1.000άρης από το superbike Suzuki GSX-R. Είναι τοποθετημένος στο κέντρο, μέσα στην καρότσα, και κινεί τους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού συστήματος μετάδοσης βασισμένου στο κιβώτιο της μοτοσικλέτας.

Σύμφωνα με τον μετατροπέα και ιδιοκτήτη, Alex Saint (μάλλον Devil έπρεπε να λέγεται…), το θηριάκι ζυγίζει μόλις 487 kg, οπότε η αναλογία κιλών ανά ίππο με τον κινητήρα των 190 PS είναι εντυπωσιακή, ανάλογη με εκείνη των καλύτερων supercars. Δείτε μόνο –και ακούστε– πώς ανεβάζει στροφές στο video. Και μάθετε ότι έχει κάνει το 1/4 του μιλίου (0-402 m) σε 12,3” με ταχύτητα εξόδου 167 km/h!

[Christian McMaster / YouTube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube