Μια Porsche 356 Speedster που έγινε… ηλεκτρική [video]

Μια Porsche 356 Speedster που έγινε… ηλεκτρική [video]

Ενώ τα κλασικά αυτοκίνητα θα πρέπει να προσαρμοστούν στις μελλοντικές μηδενικές εκπομπές, το καλιφορνέζικο ατελιέ EV West είναι ήδη έτοιμο με τη ρεπλίκα του, Porsche 356 Speedster.

Η Jaguar και η Aston Martin φαίνεται ότι έθεσαν τη βάση πριν από λίγους μήνες, με τις E-type και DB5 να μετατρέπονται σε ηλεκτρικές, προκειμένου να παρακάμψουν τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας ρυπογόνων αυτοκινήτων σε ορισμένες πόλεις. Εδώ, όμως δεν είναι η Porsche που ενεπλάκη στο εγχείρημα, αλλά ένας ειδικός που ανέλαβε να εξηλεκτρίσει αυτό το κόσμημα της αυτοκινητικής ιστορίας.

Ας χαλαρώσουν κομμάτι οι «ορθόδοξοι» βενζινοαίματοι, μιας και αυτή η Porsche 356 Speedster είναι ρεπλίκα από φάιμπεργκλας, βασισμένη πάνω σε ένα Σκαραβαίο. Έτσι, η EV West ολοκλήρωσε τη βολίδα της, εταιρεία γνωστή για το στοκ της σε ανταλλακτικά και συστήματα για EV, αλλά κυρίως για τις μετατροπές της σε κλασικά μοντέλα -πραγματικά.

Με την περιγραφή της στο παρακάτω video, η εγκατάσταση του συστήματος κίνησης περιλαμβάνει ένα ηλεκτρομοτέρ 120 ίππων (έναντι των μάξιμουμ 70 PS της αρχικής Speedster) και ροπή 16,6 kgm, καθώς και δύο συστοιχίες μπαταριών των 10,6kWh, ίδιες με αυτές του Tesla Model S. Ενεργειακή πυκνότητα που εξασφαλίζει στην ηλεκτρική 356 περίπου 160 km αυτονομίας.

Αυτή η ρετρό-φουτουριστική 356 Speedster δεν είναι το πρώτο δείγμα του είδους από την EV West, δεδομένου ότι παρόμοια συστήματα κίνησης έχουν τοποθετηθεί από τον Καλιφορνέζο βελτιωτή και σε άλλα κλασικά κομμάτια, περιλαμβανομένου του Volkswagen KarmannGhia, του Combi pick-up, του Σκαραβαίου, ακόμα και της Porsche 911.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube