Η Aston Martin μετατρέπει τα κλασικά της μοντέλα σε ηλεκτρικά

Η Aston Martin μετατρέπει τα κλασικά της μοντέλα σε ηλεκτρικά

Ο βραχίονας των ιστορικών Aston Martin θα δημιουργήσει ένα ηλεκτρικό πακέτο συμβατό με όλα τα κλασικά μοντέλα.

Ένα βασικό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον τα ιστορικά μοντέλα έχει να κάνει με τη απαγόρευση της κίνησής τους λόγω υψηλής ρύπανσης.

Δίνοντας λύση σε αυτό το θέμα, η Aston Martin εξέλιξε ένα «plug & play» ηλεκτρικό πακέτο που μπορεί να τοποθετηθεί σε όλα τα ιστορικά μοντέλα της.

Το πρώτο αυτοκίνητο που «κουμπώνει» το πακέτο είναι μια DB6 Volante MkII του 1970. Η τοποθέτησή του γίνεται στο διαμέρισμα του κινητήρα, χρησιμοποιώντας τις κανονικές βάσει του κινητήρα και του κιβωτίου. Η οθόνη ενδείξεων του συστήματος ενσωματώνεται «διακριτικά» στην καμπίνα προκειμένου να μην αλλοιώνεται η αισθητική του αυτοκινήτου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Jaguar κατασκευάζει μια ηλεκτρική E-type

Όπως ακριβώς κάνει και η Jaguar με την E-type, έχει ενδιαφέρον η πληροφορία πως η μετατροπή είναι πλήρως αναστρέψιμη και το κανονικό σύστημα κίνησης του αυτοκινήτου μπορεί να τοποθετηθεί ξανά στη θέση του.

Με αυτό τον τρόπο, η εταιρεία θεωρεί ότι οι ιδιοκτήτες των κλασικών μοντέλων της θα έχουν αφενός τη σιγουριά ότι θα μπορούν να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους κανονικά στο μέλλον, αφετέρου ότι θα διατηρήσει την αυθεντικότητα και την αξία του.

[Πηγή: Autocar.co.uk]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube