Focus RS από την Mountune με +25 PS, με την έγκριση της Ford

Focus RS από την Mountune με +25 PS, με την έγκριση της Ford

Η Mountune έχει ετοιμάσει ένα κιτ αύξησης της ιπποδύναμης του Ford Focus RS, για να κοντράρει την Mercedes-AMG A45.

Το κιτ αναβάθμισης της ιπποδύναμης που έχει ετοιμάσει η Mountune για το Ford Focus RS ανεβάζει την ισχύ από τα 350 στα 375 PS, και την ροπή από τα 48 στα 52 kgm.

Μετά την αναβάθμιση του Ecoboost των 2,3 λίτρων, ανακοινώνεται επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,5”. Δηλαδή δύο δέκατα πιο κάτω σε σχέση με την εργοστασιακή μέτρηση. Έτσι το Focus RS πλησιάζει πολύ την απόδοση της ακριβότερης Mercedes-AMG A45.

Το κιτ της Mountune περιλαμβάνει νέο φίλτρο αέρα ελεύθερης ροής και φιλτοκούτι, σωληνώσεις σιλικόνης, αναβαθμισμένη βαλβίδα εκτόνωσης και νέο πρόγραμμα για την ECU. Η τοποθέτηση μπορεί να γίνει σε εγκεκριμένους από την Mountune dealers της Ford, στην Αγγλία τουλάχιστον. Και το αυτοκίνητο μπορεί εξ’ αρχής να παραγγελθεί με το κιτ και να παραδοθεί καινούριο στον πελάτη. Το κόστος είναι €1.060.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε το Focus RS στην πίστα και στον δρόμο [video]

Το κιτ έχει την πλήρη έγκριση της Ford Performance, με τον μηχανολογικό διευθυντή του τμήματος Tyrone Johnson να δηλώνει: «Η Ford και η Mountune έχουν μια λαμπρή ιστορία. Δουλεύοντας μαζί έχουμε δημιουργήσει μερικά από τα ισχυρότερα hatchback για αφοσιωμένους στην απόλαυση της οδήγησης πελάτες. Ανεβάζοντας την ισχύ του 2.3 Ecoboost στους 375 ίππους, φέρνουμε το Focus RS σε μια ανώτερη κλάση».

Η Mountune είχε αρχίσει από τον Μάιο να διαθέτει στην αγορά αναβαθμίσεις για το Focus RS, με την λίστα να περιλαμβάνει από τροχούς και ισχυρότερα φρένα μέχρι μπλοκέ διαφορικό της Quaife.

Πηγή Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube