Mountune: Ford Focus RS Phase 1 [video]

Mountune: Ford Focus RS Phase 1 [video]

H Montune, o δημοφιλής εξειδικευμένος tuner για Ford ανακοίνωσε την πρώτη δέσμη βελτιώσεων για το νέο Focus RS, δοκιμάσμένη κατά τα ειωθότα στο Nürburgring.

Η Mountune στο άμεσο μέλλον θα λανσάρει ένα κιτ αναβάθμισης υψηλών επιδόσεων για το νέο Focus RS, όπως εξάλλου έχει κάνει με όλα τα σπορ μοντέλα της γκάμας του Μπλε Οβάλ.

Για να το πετύχει, η Mountune είχε πρόσβαση από νωρίς στα πρωτότυπα εξέλιξης και στα δεδομένα των ρυθμίσεων, με στόχο να διαθέσει μια πλήρη γκάμα αξεσουάρ και εξαρτημάτων επιδόσεων, για τα οποία δηλώνει ότι είναι «εκτεταμένα δοκιμασμένα, προκειμένου να εγγυώνται άψογη τοποθέτηση, λειτουργία και αξιοπιστία».

Το κιτ θα πάρει την τελική έγκριση για την εμπορική του διάθεση από τη στιγμή που θα περάσει επιτυχώς την τελική δοκιμασία του στο Nürburgring. Η Mountune δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για το τελικό κιτ της, αρκούμενη στο να δηλώσει ότι «ισχύς και ροπή θα βελτιωθούν σημαντικά, όπως και η επίδοση του αυτοκινήτου στην επιτάχυνση».

Μέχρι τότε, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αρκεστούν στην πρώτη βαθμίδα της βελτίωσης, επίσης δοκιμασμένη στο Nürburgring, που προσφέρει ο tuner μέσω εξουσιοδοτημένων προμηθευτών. Αυτή, η Montune την ονομάζει «Phase 1», καθώς η δέσμη είναι μια σειρά εύκολων προσθηκών με στόχο τη βελτίωση του ήχου της εισαγωγής και των επιδόσεων. Επίσης περιλαμβάνει την ενίσχυση της στήριξης του μοτέρ για να περιορίσει την κίνησή του, κοντύτερες σχέσεις μετάδοσης και μερικά στοιχεία για την εξατομίκευση του Focus RS, μέσα έξω.

Ειδικά αυτές οι τελευταίες περιλαμβάνουν και μια τετράδα 19ιντσες ζάντες της OZ που είναι συνολικά 1,5 κιλό ελαφρύτερες από τις σφυρήλατες της OE.

Στο μηχανολογικό κομμάτι περιλαμβάνεται ένα μπλοκέ διαφορικό της Quaife, υδραυλικά συστήματα περιορισμού της κλίσης, σπορ φίλτρο και φιλτροκούτι.

[Πηγή Mountune]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube