Brabus 850 XL Widestar: διαβολο- Mercedes-AMG GLS 63 [video]

Brabus 850 XL Widestar: διαβολο- Mercedes-AMG GLS 63 [video]

Η Brabus δίνει μια βραχυπρόθεσμη λύση σε όσους δεν αντέχουν να περιμένουν τη Maybach «GLS» που έρχεται σε δύο χρόνια.

Όποιος διαλέγει μια Mercedes-Benz GLS πρωτίστως έχει στο μυαλό του ότι αγοράζει ένα σφόδρα άνετο, καλά κατασκευασμένο, πρακτικό και δυνατό SUV.

Και για όποιον τα μοτέρ στης στάνταρ γκάμας δεν αρκούν για να του δώσουν αυτό που λέμε «εκρηκτικές επιδόσεις» υπάρχει το μαγαζί του Afflelterbach, η Mercedes-AMG, που για τα διακριτικά GLS 63 του δίνει ένα μεγάλο SUV με 5,5λιτρο διτούρμπινο V8 και 585 άλογα. Ένα νούμερο ικανό για να εκτοξεύει το «περίπτερο» από στάση στα 100 km/h σε 4,6” και να σταματά ηλεκτρονικά να επιταχύνει στα 250 km/h.

Αν αυτό δεν είναι αρκετό, καβαλάς το GLS 63 και πετάγεσαι μέχρι την κοιλάδα του Ruhr, στο Bottrop, για να κάνει η Brabus τα μαγικά της. Από τα 585 άλογα του στοκ λοιπόν, το 5,5λιτρο V8 ανεβαίνει στα έξι λίτρα και στους 850 PS. Έτσι η τυπική επιτάχυνση 0-100 km/h κατεβαίνει σχεδόν μισό δευτερόλεπτο, στα 4,2”, ενώ και με τον αναπρογραμματισμό του ηλεκτρονικού κόφτη βρίσκει το δρόμο να φτάσει την Bentley Bentayga με τελική 300 km/h και να ξεπεράσει το άρτι παρουσιασθέν Jeep Grand Cherokee Trackhawk –αν και το τελευταίο είναι πιο γρήγορο στο 0-100.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Jeep Grand Cherokee Trackhawk, το ταχύτερο SUV στον κόσμο

Στο κοσμητικό επίπεδο, η GLS 63 δέχεται τη φροντίδα της Brabus μέσα έξω. Ένα κάρμπον aero kit και 23άρες ζάντες ελαφρού κράματος φροντίζουν να μην σας κατατάσσουν οι άλλοι στην πλέμπα των στοκ GLS 63, ενώ στην καμπίνα τα πράγματα είναι εξίσου εντυπωσιακά με μπόλικο δέρμα συνδυασμένες με χρυσές διακοσμήσεις. Επιπλέον, η διαμόρφωση του πίσω καθίσματος μπορεί να γίνει διθέσια, διάταξη που προτιμούν οι αγοραστές σε βελτιώσεις πολυτελών SUV. Προφανώς δεν πρόκειται γι’ αυτό που θα λέγαμε SUV για οικογενειάρχες, αλλά για μια βροντερή δήλωση ταχύτητα, πολυτέλειας και οντότητας στο δρόμο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube