Jeep Grand Cherokee Trackhawk, το ταχύτερο SUV στον κόσμο

Jeep Grand Cherokee Trackhawk, το ταχύτερο SUV στον κόσμο

Το Grand Cherokee Trackhawk με μοτέρ Hellcat κάτω από το καπό αποδίδει 716 άλογα και γράφει στο σπριντ 0-60 mph 3,5”. Bye, bye, Bentley Bentayga.

H Jeep λανσάρισε το πιο ισχυρό SUV μαζικής παραγωγής στο New York International Auto Show 2017.

Με την παράδοξη ονομασία Trackhawk, πρόκειται για ένα κτήνος με 716 άλογα που καταπίνει σε επιδόσεις τα Range Rover SVR, Bentley Bentayga και Porsche Cayenne Turbo S. Με τη χρήση του μηχανικά υπερτροφοδοτούμενου 6,2λιτρου V8 που γνωρίζουμε από τα Dodge Challenger και Charger SRT Hellcat, το Trackhawk περνά στους τροχούς του επίσης 89,2 kgm. Καθόλου περίεργο λοιπόν που όπως είπαμε χρειάζεται μόλις 3,5” για τα 0-96 km/h, όσο ακριβώς και μια Jaguar F-type SVR. Όσον αφορά την τελική ταχύτητα, το Trackhawk σταματά να επιταχύνει στην ευθεία στα 180 mph ή στα 290 km/h.

Αν θα θέλαμε να κάνουμε μια σύγκριση στην κατηγορία, το ταχύτερο από τα παραπάνω SUV που αναφέραμε, η Bentayga W12, βγάζει 108 άλογα λιγότερο και χρειάζεται μισό δευτερόλεπτο παραπάνω για να πιάσει από στάση τα 60 μίλια. Τελικά, καταφέρνει να ρίξει στο Trackhawk σε τελική, καθώς τερματίζει στα 301 km/h.

To μοτέρ Hellcat του Trackhawk συνδυάζεται με 8άρι αυτόματο σασμάν που περνά τη ροπή σε όλους τους τροχούς. Ένα ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και ένας ισχυρά ενισχυμένος πίσω άξονας συνεργάζονται με το launch control του αυτοκινήτου για να επιτευχθεί αυτή η διαστρική για SUV επιτάχυνση.

Το νέο Jeep Grand Cherokee Trackhawk αναλαμβάνουν να σταματήσουν 6πίστονα Brembo 400 mm εμπρός και 4πίστονα 350 mm πίσω. Κατά τα λοιπά, τους τροχούς του αυτοκινήτου στο δρόμο φροντίζουν να κρατούν προσαρμοζόμενα αμορτισέρ της Bilstein, που ρυθμίζονται μέσω μιας οδηγικής σουίτας με πέντε προγράμματα. Τέλος, οι 20άρες ζάντες ελαφρού κράματος είναι ντυμένες με Pirelli πλάτους 295 mm.

Αλλά και η εξωτερική εμφάνιση έρχεται να υπογραμμίσει την ξεχωριστή ισχύ αυτού του  Grand Cherokee: Πιο ογκώδεις προφυλακτήρες, πτέρυγα οροφής και σπορ 4μπουκη εξάτμιση. Στην καμπίνα, υπάρχουν πιο «βαθιά» καθίσματα ντυμένα φυσικά με δέρμα, 7ιντση ψηφιακή οθόνη αντί του κλασικού καντράν που συνοδεύεται από 8,4ιντση οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων που υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto.

Το Trackhawk έρχεται να τοποθετηθεί πάνω από το μέχρι πρότινος δυνατότερο Grand Cherokee SRT που αποδίδει μόλις… 468 PS και 63,6 kgm. Ικανά για να του δώσουν χρόνο 0-100 km/h σε 5,0” και τελική 257 km/h. Προς ώρας δεν γνωρίζουμε αν το αυτοκίνητο θα εισαχθεί στην Ευρώπη, αλλά στην περίπτωση που συμβεί αυτό αναμένουμε τιμή που θα ξεπερνά τα 120 χιλιάρικα.

[Πηγή Jeep]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube