BMW Μ2 Cabrio χάρη στην Dahler

BMW Μ2 Cabrio χάρη στην Dahler

Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος Dahler έφτιαξε την ανοιχτή έκδοση της BMW M2 και μάλιστα με βελτιωμένο μοτέρ.

Μια ανοικτή έκδοση της BMW Μ2 δεν είναι, για την ώρα τουλάχιστον, στα σχέδια του εργοστασίου. Ο βελτιωτικός οίκος Dahler ωστόσο δεν δίστασε να την υλοποιήσει.

Για πολλούς η M2 είναι το καλύτερο αυτοκίνητο BMW M. Ωστόσο διατίθεται σε μία μόνο έκδοση. Αντίθετα για τους πελάτες της επόμενης κατηγορίας οι επιλογές είναι περισσότερες με μην 4πορτη Μ3, την Μ4, την M4 Cabrio με την σκληρή αναδιπλούμενη οροφή και βέβαια την κορυφαία Μ4 GTS. Η Dahler Tuning θέλει να δώσει αυτή τη δυνατότητα σε όσους θέλουν να απολαμβάνουν τη μικρή Μ με ανοιχτούς ουρανούς.

Μπορεί η BMW να μην παράγει την Μ2 σε ανοιχτή έκδοση, αλλά η Σειρά 2 Cabrio παράγεται κανονικά. Ένα τέτοιο αμάξωμα χρησιμοποίησαν, στο οποίο έγιναν οι απαραίτητες πλαστικές επεμβάσεις. Ο εμπρός προφυλακτήρας και τα φτερά είναι από την κανονική Μ2. Πίσω χρειάστηκε ιδιοκατασκευή για τα φτερά ώστε να προσαρμοστεί ο φαρδύτερος προφαλακτήρας. Το πακέτο συμπληρώνουν οι καθρέφτες και οι «φούστες» στα μαρσπιέ.

Η Μ2 βγάζει 370 ίππους και 47,4 kgm από έναν εξακύλινδρο σε σειρά με ένα τούρμπο. Η Dahler προσφέρει δύο στάδια αναβάθμισης κινητήρα. Το πρώτο ανεβάζει την ισχύ στους 408 ίππους και τη ροπή στα 59,2 kgm, ενώ το δεύτερο προσθέτει άλλα 11 άλογα και 3 kgm. Βελτιωμένα είναι και τα φρένα, με αεριζόμενους δίσκους 400 mm και 8πίστονες δαγκάνες εμπρός, ενώ για την ανάρτηση η εταιρεία διαθέτει coilover της KW με 16 στάδια ρύθμισης της συμπίεσης και της επαναφοράς.

Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube