BMW M2 από την AC Schnitzer

BMW M2 από την AC Schnitzer

Ο εξειδικευμένος στις BMW βελτιωτικός οίκος αναβαθμίζει την ισχύ της M2 και με την ευκαιρία, προτείνει κάποιες αισθητικές βελτίωσεις.

Όχι λείπει η δύναμη από την BMW M2. Αλλά ποιος θα έλεγε όχι για λίγη παραπάνω; Το μελετημένο σασί, η προηγμένη ανάρτηση και το διαφορικό M-Diff μπορούν σίγουρα να την αξιοποιήσουν.

Η AC Schnitzer εξειδικεύεται εδώ και δεκαετίες στις βελτιώσεις BMW, με κύριο χαρακτηριστικό των προτάσεών της την αξιοπιστία. Η πρόταση της εταιρείας για την M2 αυξάνει την ισχύ του εξακύλινδρου τούρμπο από τους 370 στους 420 ίππους. Με αναπρογραμματισμό του εγκεφάλου και διαφορετική διαχείριση της πίεσης του τούρμπο, μεγαλύτερο intercooler και πιο σπορ εξάτμιση.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την BMW M3 [video]

Ο χρόνος που ανακοινώνει η AC Schnitzer για το βελτιωμένο αυτοκίνητο στην επιτάχυνση 0-100 km/h είναι 4,1”. Ίσως φαίνεται μικρή η βελτίωση κατά μόλις δύο δέκατα. Όμως η έμφαση έχει δοθεί στην ροπή, η οποία από τα 47,4 kgm ανεβαίνει στα 59! Για την επιτάχυνση 80-180 km/h η βελτιωμένη Μ2 αρκείται σε μόλις 8,2” ενώ η εργοστασιακή θέλει 9,8”. Η προσέγγιση της Schnitzer μας βρίσκει σύμφωνους, αφού η αύξηση της ροπής είναι που έχει περισσότερη σημασία στην πραγματική οδήγηση. Και επειδή η Μ2 είναι ένα αυτοκίνητο που έχει φτιαχτεί για να στρίβει, δεν θα της ταίριαζε ένας κινητήρας dragster.

Η AC Schnitzer συμμερίζεται προφανώς την άποψη ότι αυτό είναι αυτοκίνητο για να στρίβεις, οπότε εκτός από το κιτ αναβάθμισης του κινητήρα προσφέρει ένα σετ πλήρως ρυθμιζόμενων σε ύψος, σκληρότητα και γεωμετρία coil over. Εμείς θα σταματούσαμε εκεί, γιατί μας αρέσει η εργοστασιακή μορφή της Μ2. Για όσους ψάχνουν το διαφορετικό η εταιρεία προσφέρει τροχούς σε διάμετρο 19 και 20 ιντσών αλλά διάφορα αεροδυναμικά βοηθήματα, αλλά και λεπτομέρειες από ανθρακόνημα ή αλουμίνιο για την εξωτερική ή την εσωτερική εμφάνιση.

Πηγή CarBuzz  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube