Βελτιωμένη McLaren 720S Spider N-Largo με άρωμα Senna

Βελτιωμένη McLaren 720S Spider N-Largo με άρωμα Senna

Πέρα από το εκτενέστατο αεροδυναμικό πακέτο της Novitec, το μοντέλο έχει βελτιώσεις και στον κινητήρα.

Η Novitec παρουσίασε την βελτιωμένη McLaren 720S Spider N-Largo με ένα εκτενέστατο αεροδυναμικό πακέτο που παραπέμπει αισθητικά στη McLaren Senna. Αυτή δεν είναι η μοναδική πρόταση της Novitec για το μοντέλο καθώς προσφέρει ήδη ένα πλήρες βελτιωτικό πακέτο για την 720S Spider, όμως η εμφάνισή της N-Largo είναι ακόμη πιο κραυγαλέα, για εκείνους που θέλουν πραγματικά να ξεχωρίζουν.

Όπως και η αντίστοιχη 720S Coupe N-Largo, έτσι και η ανοιχτή έκδοση Spider απέκτησε ανασχεδιασμένη μάσκα με εσοχές στο καπό που θυμίζουν τη Senna, πολλαπλές και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα, ένα τεράστιο ανθρακονημάτινο σπλίτερ και υποδοχές στο χρώμα του αμαξώματος για τα διπλά φώτα.

McLaren 720S Spider N-Largo

Στο προφίλ οι προσθήκες των φτερών και τα μεγαλύτερα μαρσπιέ φαρδαίνουν ακόμα περισσότερο το αμάξωμα (+60 mm εμπρός και +130 mm πίσω), το οποίο έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό το μυώδη χαρακτήρα της εργοστασιακής έκδοσης για ένα πιο brutal look. Στην ουρά βρίσκουμε μια προέκταση της ενεργής αεροτομής από σφυρύλατο ανθρακόνημα, μεγαλύτερο διαχύτη, νέα εξάτμιση με δύο απολήξεις διαμέτρου 95 mm από Inconel, ενώ από εκεί είναι ακόμα πιο εμφανή τα φαρδύτερα "καπούλια" με νέες εσοχές πάνω στα φτερά.

Σύμφωνα με τη Novitec όλα τα νέα εξαρτήματα έχουν δοκιμαστεί στην αεροδυναμική σήραγγα ώστε να συμβάλλουν στην αεροδυναμική απόδοση του μοντέλου. Την εικόνα συμπληρώνουν οι πολυάκτινες ζάντες της Vossen με διαστάσεις 20" εμπρός και 21" πίσω που φορούν ελαστικά Pirelli P Zero και η σπορ ανάρτηση που έχει μειώσει την απόσταση από το έδαφος κατά 35 mm.

Στην καμπίνα έχουν προστεθεί επενδύσεις από σφυρήλατο ανθρακόνημα της Novitec και μαύρες επενδύσεις από Alcantara στα καθίσματα, το ταμπλό και τις πόρτες.

Novitec

Εκτός από την εξωτερική εμφάνιση, η εταιρεία ανέβασε και την απόδοση του μοντέλου στα επίπεδα της κορυφαίας Senna. Πιο συγκεκριμένα, χάρη σε αναβάθμιση του λογισμικού με το Novitec N-Tronic και την προσθήκη εξάτμισης από το πανάλαφρο υλικό Inconel, η ισχύς του twin-turbo κινητήρα V8 4,0 λίτρων ανέβηκε στους 806 PS και η ροπή στα 878 Nm. Αυτό σημαίνει πως το υπεραυτοκίνητο έχει +86 PS και +108 Nm περισσότερα από ότι στην εργοστασιακή του μορφή.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 2,7" (-0,2"), τα 0-200 km/h έρχονται σε 7,5" (-0,4") και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 346 km/h (+5 km/h) με κλειστή οροφή.

Ο βελτιωτικός οίκος θα κατασκευάσει μόλις 15 μονάδες της 720S Spider N-Largo χωρίς να ανακοινώνει την τιμή τους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube