Επίσημο: Νέα McLaren 720S Spider [video]

Επίσημο: Νέα McLaren 720S Spider [video]

Σχεδόν δύο χρόνια ύστερα από το ντεμπούτο της, η 720S «χάνει» τη σκεπή της. Η Spider επιλέγει τη λύση της αναδιπλούμενης σκληρής οροφής, με ίνες άνθρακα ή κρύσταλλο.

Μικρή κατασκευάστρια αλλά με φορτωμένο πρόγραμμα. Στο πλαίσιο του επενδυτικού της σχεδίου Track 25, η McLaren έχει προγραμματίσει 18 νέα μοντέλα μεταξύ 2018 και 2025. Όπως βλέπουμε λοιπόν, οι Βρετανοί εκπόνησαν ένα ισχυρό αριθμό λανσαρισμάτων. Λίγες εβδομάδες ύστερα από τη Speedtail, ιδού και η 720S Spider. Να υπενθυμίσουμε ότι η κουπέ είχε κάνει το ντεμπούτο της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2017 και εμείς είχαμε την τύχη να την δοκιμάσουμε μέσα στο 2018 –έπεται οσονούπω και το video.

Το νέο αυτοκίνητο από το Woking υιοθετεί αναδιπλούμενη σκληρή οροφή, σε ένα σύνολο κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ίνες άνθρακα. Και παίρνει μόλις έντεκα δευτερόλεπτα για να την ανοίξεις. Χειρισμός δε, που κατά τα ειωθότα της βιομηχανίας, γίνεται και εν κινήσει με ταχύτητα μέχρι 50 km/h. Προαιρετικά, η οροφή μπορεί να είναι από κρύσταλλο, ένα ηλεκτροχρωματικό γυαλί που μπορεί να αλλάζει από πλήρως διαφανές σε σκούρο φιμέ, ενώ επέχει και θέση αντηρίδων πίσω από το κόκπιτ.

McLaren 720S Spider

Κατά τα λοιπά, η McLaren 720S Spider δεν παραπάχυνε, καθώς «στεγνή» ζυγίζει μόνο 1.332 kg - 49 κιλά περισσότερο από την κουπέ. Ένα μικρό επίτευγμα χάρη στην ανθρακονημάτινη δομή της. Αρχιτεκτονική που αναθεωρήθηκε σε σχέση με την κουπέ για να υποδεχτεί την ανοιγόμενη οροφή. Το μοτέρ φυσικά προέρχεται αυτούσιο από την κουπέ: 4λιτρο V8 bi-turbo με 720 άλογα και μέγιστη ροπή 78,5 kgm. Νούμερα ικανά για να εκτοξεύσουν την 720S Spider στο σπριντ των 0-100 km/h σε 2,9”, των 0-200 km/h σε 7,9” και στην τελική των 341 km/h με κλειστή την οροφή και 325 km/h με ανοιχτή.

McLaren 720S Spider

Το ντιζάιν παραμένει ταυτόσημο με αυτό της κουπέ, εκτός από το τμήμα της οροφής, φυσικά, υπακούοντας στη σχεδιαστική φιλοσοφία Double Skin που εκφράζει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της McLaren. H Spider φοράει ολοκαίνουργιες ζάντες με δέκα ακτίνες, ντυμένες με λάστιχα Pirelli P Zero. Επίσης, εγκαινιάζει νέα χρώματα στην παλέτα του αμαξώματος, συμπεριλαμβανομένου αυτού του Belize Blue που βλέπουμε. Να σημειώσουμε ότι το αυτόματο σύστημα διζωνικού κλιματισμού της 720S Spider αυτορρυθμίζεται ανάλογα με τη θέση της οροφής.

McLaren 720S Spider

Το βιβλίο των παραγγελιών για όποιον ενδιαφέρεται είναι ήδη ανοιχτό, με την τιμή του αυτοκινήτου στην Ευρώπη να ξεκινά γύρω από τις 283.000 ευρώ και τις παραδόσεις να ξεκινούν από τον Μάρτιο του 2019.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube