Η Novitec βελτιώνει τη McLaren 720S Spider

Η Novitec βελτιώνει τη McLaren 720S Spider

Αεροδυναμικά βοηθήματα από σφυρήλατο ανθρακόνημα και ισχύς που φτάνει τους 806 PS!

Η McLaren 720S Spider είναι αναμφίβολα ένα από τα ταχύτερα και πιο εντυπωσιακά υπεραυτοκίνητα στον κόσμο, όμως ο βελτιωτικός οίκος Novitec θεώρησε πως υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και επενέβη - όχι μόνο στην εξωτερική εμφάνιση αλλά και στα μηχανικά μέρη.

Novitec

Τα αεροδυναμικά βοηθήματα που έχουν προστεθεί στο αμάξωμα είναι κατασκευασμένα από άβαφο σφυρήλατο ανθρακόνημα που ενισχύει την επιθετική εμφάνιση του υπεραυτοκινήτου χάρη στο αντισυμβατικό του ανάγλυφο.

Στο εμπρός μέρος, ο προφυλακτήρας απέκτησε μια εντυπωσιακή προέκταση που περιλαμβάνει μεγαλύτερο εμπρός σπλίτερ, πλαίσιο για τις εισαγωγές αέρα και αεροδυναμικά πτερύγια. Οι εσοχές που φιλοξενούν τα φώτα είναι από το ίδιο υλικό όπως και η σημαντικά μεγαλύτερη διπλή εισαγωγή αέρα στο καπό.

Στο προφίλ ξεχωρίζουν οι προεκτάσεις των μαρσπιέ και οι σφυρήλατες ζάντες Novitec MC3 20" και 21" είναι διαθέσιμες σε 72 διαφορετικές αποχρώσεις και φορούν ελαστικά Pirelli P Zero διαστάσεων 255/30 ZR 20 εμπρός και 325/25 ZR 21 πίσω.

Novitec

Στο πίσω μέρος, το σφυρήλατο ανθρακόνημα έχει βρει εφαρμογή στις πλευρικές επιφάνειες και το κάτω τμήμα του προφυλακτήρα, την ενεργή αεροτομή, τις γρίλιες στα φτερά, το κάλυμμα του κινητήρα και τον διαχύτη. Οι πιο παρατηρητικοί θα εντοπίσουν και τη νέα εξάτμιση με δύο απολήξεις διαμέτρου 95 mm, η οποία είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι ή από το πανάλαφρο υλικό Inconel που χρησιμοποιείται και στη Formula 1.

Χάρη στα σπορ ελατήρια της Novitec η ανάρτηση έχει χαμηλώσει κατά 30 mm και το στήσιμο έχε γίνει ακόμη πιο επιθετικό.

Novitec

Όσον αφορά τον twin-turbo κινητήρα V8 4,0 λίτρων της McLaren, η Novitec προσφέρει τρία επίπεδα αύξησης της ισχύος. Στην ισχυρότερη έκδοση, το μοτέρ αποδίδει 806 PS στις 6.700 rpm και 878 Nm στις 6.300 rpm χάρη στο ηλεκτρονικό σύστημα Novitec N-Tronic που αλλάζει τη χαρτογράφηση και την εξάτμιση Novitec Race. Αυτό σημαίνει πως το υπεραυτοκίνητο έχει +86 PS και +108 Nm περισσότερα από ότι στην εργοστασιακή του μορφή. 

Σύμφωνα με την εταιρεία, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 2,7" (-0,2"), τα 0-200 km/h έρχονται σε 7,5" (-0,4") και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 346 km/h (+5 km/h) με κλειστή οροφή.

Δε γνωρίζουμε το κόστος του βελτιωτικού πακέτου της Novitec όμως είμαστε σίγουροι πως θα είναι αρκετά τσιμπημένο λόγω των εξωτικών υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί αλλά και της υψηλής αξίας του εργοστασιακού μοντέλου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube