Βανάκια Ford Transit Connect με κινητήρες Focus RS και ST! [video]

Βανάκια Ford Transit Connect με κινητήρες Focus RS και ST! [video]

Τα έφτιαξε η ίδια η Ford και είναι τα ιδανικά «μυστικά όπλα» στο φανάρι!

Τα φαινομενικά αθώα «όπλα» που προκύπτουν από μεταμοσχεύσεις δυνατών κινητήρων είναι κάτι σχετικά συνηθισμένο. Όχι όμως όταν το κάνει η ίδια η αυτοκινητοβιομηχανία.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, κάποιοι τρελοί μηχανικοί της Ford Ευρώπης μεταμόσχευσαν τα μηχανικά μέρη ενός Focus RS σε ένα βανάκι Transit Connect. Όμως, όπως το βανάκι είναι το παλιότερο μοντέλο, έτσι και τα μηχανικά μέρη είναι από το Focus RS της πρώτης γενιάς, με τον 2λιτρο DuraTec turbo των 215 ίππων που κινεί τους μπροστινούς τροχούς. Φυσικά η μετατροπή δεν είναι μόνο στο μοτέρ, αλλά περιλαμβάνει ένα πλήρες «τροπέτο» με το κιβώτιο, την εμπρός ανάρτηση και τα φρένα του RS. Αναβαθμισμένο είναι και το εσωτερικό, αν και μπορεί να μη συμφωνήσετε με το γούστο των μετατροπέων.
  
Το δεύτερο Transit Connect είναι το νεότερο μοντέλο, στο οποίο οι μηχανικοί της Ford έχουν τοποθετήσει τα μηχανικά μέρη ενός Focus ST, όχι του παλιού 5κύλινδρου, αλλά του νέου 2.0 EcoBoost των 250 ίππων. Κι εδώ πακέτο με την ανάρτηση, τα φρένα και κάποιες –πιο καλόγουστες– εσωτερικές αναβαθμίσεις.
 
Πώς συμπεριφέρονται τα δύο βανάκια στην οδήγηση; Κατά τον δημοσιογράφο του καναλιού Carfection, περίπου όπως και τα αυτοκίνητα-δότες. Το παλιότερο Transit RS κοσκινίζει λίγο στην επιτάχυνση, ενώ το νεότερο Transit ST είναι πιο πολιτισμένο και παράλληλα πιο δυνατό.

Ξέρουμε: σας άνοιξε η όρεξη. Μη βγάζετε όμως το μπλοκ επιταγών διότι τα δύο βανάκια είναι μοναδικά και η Ford δεν τα έχει για πούλημα, αλλά τα φυλάει στη μουσειακή της αποθήκη. Θα πρέπει λοιπόν να πάρετε την ιδέα και να την εφαρμόσετε μόνοι σας.

[Πηγή: Carfection / YouTube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube