ABT RS7-R: Ένα θηρίο 740 PS βασισμένο στο RS 7 Sportback [video]

ABT RS7-R: Ένα θηρίο 740 PS βασισμένο στο RS 7 Sportback [video]

Μια πανίσχυρη έκδοση του μοντέλου της Audi σε περιορισμένη παραγωγή 125 μονάδων.

Η ABT Sportsline έχει παρουσιάσει εδώ και καιρό βελτιωτικά πακέτα για τα Audi RS 6 Avant και RS 7 Sportback, όμως τώρα επανέρχεται με μια ακόμα ισχυρότερη έκδοση του δεύτερου, διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό 125 αυτοκινήτων - το ABT RS7-R.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η ABT βελτιώνει τα Audi RS 6 Avant και RS 7 Sportback

Κάτω από το καπό του μοντέλου βρίσκεται ο γνωστός bi-turbo V8 4,0 λίτρων οποίος χάρη στην αναβάθμιση ABT Power R αποδίδει 740 PS (+140 PS) και 920 Nm (+120 Nm) ροπής. Αυτά τα νούμερα το καθιστούν +140 PS / +120 Nm ροπής σε σύγκριση με το εργοστασιακό RS 7 Sportback, ενώ έχει +40 PS / +40 Nm από το έτερο βελτιωμένο RS 7 της ABT. Όσο για τις επιδόσεις, αυτές αναμένεται να είναι ελαφρώς καλύτερες από αυτές του ευρέως διαθέσιμου βελτιωτικού πακέτου (0-100 km/h σε 3,3" και τελική ταχύτητα 320 km/h).  Επιπλέον, η εταιρεία προσφέρει δύο επιλογές ανάρτησης με αμορτισέρ τύπου coilover και μεγαλύτερες αντιστρεπτικές. 

ABT Audi RS7-R

Όσον αφορά στην εξωτερική σχεδίαση, το μάτι πέφτει κατευθείαν πάνω στην ασημένια απόχρωση με μαύρα γραφικά που παραπέμπουν σε ιστό αράχνης, η οποία συνδυάζεται με τις λεπτομέρειες σε carbon-fibre και τις κόκκινες πινελιές σε προφυλακτήρες και ζάντες. Η συγκεκριμένη φορεσιά είναι μοναδική στο εικονιζόμενο αυτοκίνητο το οποίο ανήκει στον Daniel Abt (Γερμανός οδηγός στη Formula E).

Κατά τα άλλα, το αεροδυναμικό πακέτο της ABT περιλαμβάνει προσθήκες στους προφυλακτήρες από ανθρακονήματα, όπως το εμπρός σπλίτερ με ενσωματωμένα πτερύγια, ο πίσω ανθρακονημάτινος διαχύτης, τα μεγαλύτερα μαρσπιέ και οι αεραγωγοί στα εμπρός φτερά. Επιπλέον  έχουμε πολυάκτινες ζάντες 22" σε μαύρη απόχρωση με κόκκινο εσωτερικό δαχτυλίδι, και τετραπλές στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης (αντί για δύο οβάλ).

ABT Audi RS7-R

Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι επενδύσεις από Alcantara και ανθρακονήματα σε τιμόνι, ταμπλό, κεντρική κονσόλα και τις βάσεις των καθισμάτων. Επιπλέον, στο συγκεκριμένο RS7-R υπάρχει και η επιγραφή "Handcrafterd for DA" δίπλα από τον επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων προς τιμήν του ιδιοκτήτη. Την εικόνα συμπληρώνουν τα πατάκια με κόκκινες επιγραφές RS7-R και η αρίθμηση "1 of 125" στα πατήματα των μαρσπιέ.

Η εταιρεία δίνει 2 χρόνια εγγύησης για το βελτιωμένο μοντέλο, ενώ δεν ανακοίνωσε την τιμή του. Εκτός από το RS7-R, μέσα στον Απρίλιο θα δούμε και το RS6-R με αντίστοιχες επεμβάσεις για τους λάτρεις των (πολύ) γρήγορων station wagon.

[Πηγή: ABT Sportsline]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube