Επίσημο: Νέο Audi RS7 Sportback [video]

Επίσημο: Νέο Audi RS7 Sportback [video]

Η Audi μας επεφύλασσε διπλή δόση από RS στην ΙΑΑ 2019. Έτσι, στη Φρανκφούρτη, εκτός από το νέο RS6 Avant, το Ingolstadt έκανε τα αποκαλυπτήρια του νέου RS7 Sportback, με το ίδιο μοτέρ V8 των 600 PS.

Το ένα RS νίβει τ’ άλλο και τα δυο την Audi. Παράλληλα με το στέισον RS6 Αvant, η Audi παρουσιάζει τη δεύτερη γενιά του RS7 Sportback στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Και όπως συνέβαινε ήδη, αυτά τα δύο μοντέλα μοιράζονται την ίδια μηχανική βάση.

Το μεγάλο 4θυρο κουπέ του Ingolstadt κρύβει λοιπόν κάτω από το καπό τον οικείο πια διτούρμπινο V8 4.0 TFSI των 600 PS, ένα μοτέρ ελαφρά υβριδικό, καθώς διαθέτει 48βολτο ηλεκτρικό σύστημα. Η μέγιστη ροπή του φτάνει τα 800 Nm από τις 2.050 rpm.

Audi RS7 Sportback

Με αυτά και με αυτά, το μεγάλο Audi χρειάζεται 3,6” για το σπριντ των 0-100 km/h, ενώ η ανώτατη ταχύτητά του περιορίζεται ηλεκτρονικά κατά τα γερμανικά ειωθότα στα 250 km/h. Ο πολιτικώς ορθός κόφτης μπορεί όμως να ανέβει στα 280 ή στα 305 km/h με μια επίσκεψη με το αζημίωτο στη λίστα των έξτρα!

Ο κινητήρας V8 συνδυάζεται με ένα κιβώτιο tiptronic οκτώ ταχυτήτων και ένα νέο σύστημα Launch Control. Υπάρχει φυσικά η μόνιμη τετρακίνηση quattro, η οποία υπό κανονικές συνθήκες περνά το 60% της ροπής στους πίσω τροχούς. Σε περίπτωση απώλειας πρόσφυσης, μέχρι και το 70% της ροπής μπορεί να μεταδοθεί εμπρός και μέχρι το 85% πίσω.

Audi RS7 Sportback

Ένα διαφορικό που φροντίζει για τη κατανομή της ροπής ανάμεσα στους πίσω τροχούς είναι επίσης διαθέσιμο αλλά ως προαιρετικό. Όπως και η τετραδιεύθυνση. Αντίθετα, η αερανάρτηση είναι στάνταρ.

Όσον αφορά την εμφάνιση, το RS7 μοιράζεται επίσης τα διάφορα στοιχεία του με το RS6. Η φάτσα του λοιπόν είναι πανομοιότυπη, με τη μάσκα χωρίς εμφανή μπορντούρα. Τα φτερά φούσκωσαν, ενώ το αυτοκίνητο κέρδισε επίσης τέσσερις (!) πόντους σε πλάτος. Στο πίσω μέρος, ο διαχύτης ενσωματώνει τις δύο οβάλ μπούκες της εξάτμισης, ενώ η πτέρυγα αναπτύσσεται από τα 120 km/h.

Audi RS7 Sportback

Στο εσωτερικό, η εξατομίκευση είναι πιο διακριτική. Υπάρχουν στάνταρ σπορ καθίσματα ντυμένα με δέρμα Nappa με διαμαντέ μοτίβο και ανάγλυφο διακριτικό «RS». Το τιμόνι φιλοξενεί ένα κουμπί λειτουργίας «RS Mode», το οποίο δίνει πρόσβαση και στους δύο τύπους των επιμέρους ρυθμίσεων που προσφέρονται στο Audi Drive Select. Προαιρετικά, το τιμόνι και τα μαξιλάρια για τα πόδια καλύπτονται με Alcantara.

Audi RS7 Sportback

Το νέο RS7 Sportback αναμένεται να φτάσει στις εκθέσεις της Audi, συνεπώς και στην Ελλάδα στις αρχές του επομένου χρόνου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube