Τριπλό θερμικό bullying στην ηλεκτρική BMW iX2 [video]

Τριπλό θερμικό bullying στην ηλεκτρική BMW iX2 [video]

Γερμανικός εμφύλιος με θερμικούς σωματοφύλακες να περικυκλώνουν την ηλεκτρική BMW iX2.

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα ηλεκτρικά μοντέλα να κάνουν τις κόντρες να φαίνονται μονότονες. Ακόμα και σε θερμικά μοντέλα με σαφώς καλύτερη αναλογία ανά ίππο, ο ακαριαίος τρόπος απόδοσης των ηλεκτροκινητήρων κι ο εξαίρετος έλεγχος της πρόσφυσης χαρίζουν προβάδισμα. Κι όμως, η BMW iX2 τα βρήκε σκούρα απέναντι σε θερμική 3άδα-φωτιά.

Το βρετανικό κανάλι Carwow αντιπαρέταξε ένα MINI Countryman John Cooper Works, ένα Volkswagen T-Roc R κι ένα Audi SQ2 απέναντι στην BMW iX2 με κριτή το 1/4 του μιλίου.

Αρκούν τα περισσότερα άλογα για να επικρατήσεις σε μια κόντρα; Χμ, είναι και το βάρος...

BMW iX2

Βασικά, πρόκειται για δύο Volkswagen και δύο BMW ή αλλιώς τρεις κινητήρες εσωτερικής καύσης έναντι ενός αμιγώς ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης. Θα περιμένατε EV επικράτηση, ειδικά από τη στιγμή που η BMW iX2 είναι η ισχυρότερη όλων. 

Και πράγματι, με δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνδυαστικά 313 ίππους και 494 Nm, θα ήταν λογικό το ηλεκτρικό μοντέλο να κυριαρχήσει, αλλά δεν πρέπει να παραβλέπουμε το βάρος. Είναι το μοναδικό μοντέλο της αντιπαράθεσης που ξεπερνά τους δύο τόνους, 2.020 kg για την ακρίβεια.

BMW iX2

Το MINI τροφοδοτείται από έναν δίλιτρο 4κύλινδρο τούρμπο κινητήρα με 300 ίππους και 400 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς, έχει 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και ζυγίζει 1.735 kg.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κόντρα: Mercedes-AMG A 35 εναντίον Audi SQ2, Cupra Ateca, VW Golf R [video]

Τέλος, τα δύο αυτοκίνητα του ομίλου VAG είναι βασικά η ίδια πλατφόρμα με διαφορετικά σήματα. Η διαφορά του VW T-Roc R και του Audi SQ2 έγκειται στο βάρος. 1.535 kg για το SQ2 έναντι 1.575 kg του T-Roc R. 

BMW iX2

Κατά τα άλλα, αμφότερα φορούν τον ίδιο δίλιτρο 4κύλινδρο τούρμπο με 300 ίππους και 400 Nm, τετρακίνηση κι 7άρι αυτόματο κιβώτιο. Συνολικά, το το Audi έχει την καλύτερη αναλογία kg ανά ίππο κι η BMW iX2 την πιο άμεση παροχή ροπής.

Τι συμβαίνει όμως στην πράξη; Παρά τη διαφορά στο βάρος, Volkswagen T-Roc και Audi SQ2 σημειώνουν ακριβώς τον ίδιο χρόνο, στα 13,3, ενώ το MINI Countryman καταφέρνει καλύτερη επίδοση στα 13,8. Τελευταία η BMW iX2 στα 14”.

BMW iX2

Μπορεί τα νούμερα να μην τη δικαίωσαν, αλλά όπως διαβάσατε στην αναλυτική δοκιμή της αγαπημένης σας ιστοσελίδας, η BMW iX2 μπορεί να καυχηθεί για το οδηγικό της ταμπεραμέντο.

Αποτελεί ένα από τα πιο οδηγοκεντρικά ηλεκτρικά κι αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από μερικά δέκατα του δευτερολέπτου.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube