Ανακοινώθηκαν οι τιμές του νέου MINI Countryman στην Ελλάδα

Ανακοινώθηκαν οι τιμές του νέου MINI Countryman στην Ελλάδα

Η τρίτη γενιά του MINI Countryman έφτασε στην Ελλάδα, με την εισαγωγική εταιρεία να ανακοινώνει τις τιμές της.

MINI Countryman

Το MINI Countryman μεγάλωσε, ωρίμασε, έγινε πιο προηγμένο τεχνολογικά από ποτέ, διατηρώντας όμως την μοντέρνα και ευχάριστη σχεδίασή του.

Η MINI συνεχίζει την ενεργή δραστηριοποίησή της στην ελληνική αγορά, καθώς μετά την ανακοίνωση των τιμλων για τη νέα γενιά του Cooper, παρουσίασε και επίσημα στην Ελλάδα το πετυχημένο SUV που ακούει στο όνομα Countryman. To τελευταίο, είναι το μεγαλύτερο μοντέλο της MINI που έχουμε δει στην Ελλάδα, με το μήκος του να αγγίζει πλέον τα 4,45 m, και το μεταξόνιό του τα 2,69 m.

Το νέο MINI Countryman ξεκινά την εμπορική του πορεία στην Ελλάδα από €34.500

MINI Countryman

Οι καμπύλες της απερχόμενης γενιάς έχουν αντικατασταθεί από ακμές, οι οποίες πλαισιώνουν τη νέα ταυτότητα του αυτοκινήτου, τη στιγμή που στο μπροστινό μέρος δεσπόζει η οκταγωνική μάσκα με τους αισθητήρες των προηγμένων συστημάτων ασφαλείας του μοντέλου, αλλά και τα τετραγωνισμένα φώτα του. Στο προφίλ του αυτοκινήτου, ξεχωρίζει η επανασχεδιασμένη κολόνα C, που ανάλογα με το επιλέξιμο επίπεδο εξοπλισμού περιλαμβάνει ορισμένα διακριτικά σύμβολα. Oι ζάντες έχουν μεγαλώσει, αγγίζοντας πλέον τις 20” , ενώ στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα είναι κι εδώ τετραγωνισμένα.

Συνεχίζοντας προς το εσωτερικό, η MINI φαίνεται πως εφαρμόζει μία πιο μινιμαλιστική προσέγγιση. Φυσικά ξεχωρίζει η μεγάλη κυκλική οθόνη 9,4”, τεχνολογίας OLED που είναι τοποθετημένη στο μέσον της κεντρικής κονσόλας, κάτω από την οποία υπάρχει ένα πάνελ με φυσικούς διακόπτες, ενισχύοντας έτσι την εργονομία του αυτοκινήτου.

MINI Countryman

Πίσω από το τιμόνι, τη θέση του πίνακα οργάνων έχει πάρει ένα head-up display που παρέχει όλες τις απαραίτητες για τον οδηγό ενδείξεις. Στο κομμάτι της αειφορίας, η καμπίνα του MINI Countryman είναι επενδυμένη με  συνθετικό ύφασμα από ανακυκλωμένο πολυεστέρα σε ειδική πλέξη. Η τελευταία μάλιστα δημιουργεί μία όμορφη διχρωμία, η οποία μοιάζει να ταιριάζει γάντι με τον hi-tech χαρακτήρα του εσωτερικού.

Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις βενζινοκινητήρες, τη στιγμή που είναι διαθέσιμη και μία έκδοση ντίζελ. Η τελευταία (Countryman D) θα φορά ένα δίλιτρο μοτέρ που σε συνδυασμό με το ήπια υβριδικό σύστημα 48V αποδίδει 163 ίππους. Ως προς τους βενζινοκινητήρες, στην βάση της προϊοντικής πυραμίδας τοποθετείται το Countryman C με τον 3κύλινδρο Twin Turbo κινητήρα και το ήπια υβριδικό σύστημα 48V συνολικής απόδοσης 170 ίππων.

MINI Countryman

Ένα σκαλί πιο πάνω τοποθετείται η τετρακίνητη έκδοση Countryman S ALL4, τον 2λιτρο βενζινοκινητήρα και το ήπια υβριδικό σύστημα, συνολικής απόδοσης 218 ίππων. Στην κορυφή της γκάμας, δεσπόζει το τετρακίνητο MINI Countryman JCW με τον πλήρως ανανεωμένο 2.0 TwinPower Turbo των 300 ίππων και των 400 Nm. Τέλος, υπάρχουν και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις (το δικίνητο Ε των 204 ίππων και το τετρακίνητο SE All4 των 313 ίππων). Η τιμή του ολοκαίνουργιου MINI Countryman στην χώρα μας ξεκινούν από τις €34.500.

ΕΚΔΟΣΗΤΙΜΗ 
ΜΙΝΙ Countryman C€34.500
ΜΙΝΙ Countryman S ALL4€44.600
ΜΙΝΙ Countryman JCW ALL4€57.750
ΜΙΝΙ Countryman D€39.900
ΜΙΝΙ Countryman E€43.950
ΜΙΝΙ Countryman SE ALL4€49.950

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube