Tesla Model 3 Performance αυθαδιάζει στη Ferrari 488 [video]

Tesla Model 3 Performance αυθαδιάζει στη Ferrari 488 [video]

Ηλεκτρικό ή θερμικό; Πόσο θα αυθαδιάσουν τα EV; Ένα Model 3 Performance τα βάζει με μια Ferrari 488 που κοστίζει πολλαπλάσια χρήματα.

Model 3 Performance

Σε μία ακόμα αναμέτρηση κινητήρα εσωτερικής καύσης έναντι της ηλεκτρικής πρόωσης, η εκθαμβωτική Ferrari 488 GTB τα βρίσκει σκούρα απέναντι στο Tesla Model 3 Performance πρώτης γενιάς. Προφανώς, τα δύο μοντέλα δεν θα μπορούσαν να είναι πιο αταίριαστα.

Ξεκινώντας με τα κινητήρια σύνολα, η Ιταλίδα διαθέτει έναν V8 με δύο τούρμπο, την απόλυτη αντίθεση στο ζευγάρι ηλεκτροκινητήρων που φοράει το Model 3 Performance.

Έχουμε συνηθίσει τα ηλεκτρικά να ταπεινώνουν από στάση ό,τι σταθεί δίπλα τους. Αλλά με τόσο χειρότερη αναλογία κιλών ανά ίππο, έχει καμία ελπίδα το ταπεινό Model 3 Performance απέναντι στην πολυθρύλητη 488 GTB;

Είναι πισωκίνητη κι όχι 4κίνητη, όπως ο ηλεκτρικός αντίπαλός της, κάτι που φέρνει την 488 GTB σε μειονεκτική θέση αναφορικά με την εκκίνηση. Από την άλλη, έχει μεγάλο πλεονέκτημα στην αναλογία κιλών ανά ίππο.

Model 3 Performance

Η Ferrari είναι σημαντικά ελαφρύτερη από το ταχύτατο σεντάν της Tesla. Κυκλοφόρησε το 2015 και ζυγίζει 1.475 kg (1.370 kg αν δεν συνυπολογίσουμε τα υγρά). Το δημιούργημα του Elon Musk είναι σχεδόν 400 kg βαρύτερο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Παρέλαβε τη νέα του Ferrari 488 GTB και την τράκαρε μέσα σε 3 km!

Ταυτόχρονα, με 513 PS και 660 Nm, υστερεί σημαντικά και σε νούμερα ισχύος απέναντι στα 670 PS και τα 775 Nm του μοντέλου από το Μαρανέλο. Έχοντας τα παραπάνω κατά νου, θα περίμενε κανείς ότι οι επιδόσεις των δύο μοντέλων απέχουν παρασάγγας.

Model 3 Performance

Κάθε άλλο. Οι επίσημες τιμές κάνουν λόγο για 3" και 3,3" αντίστοιχα για το 0-100, ισχνό προβάδισμα για τη Ferrari. Στην πράξη, το βίντεο που γυρίστηκε στην Ταϊλάνδη αντιπαραβάλλει τα δύο μοντέλα πέντε φορές από στάση ως το 1/4 του μιλίου, την κλασική αμερικανική κόντρα δηλαδή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ferrari: Η 458 Italia ακριβότερη από την 488 GTB;

Με εξαίρεση την πρώτη αναμέτρηση, όπου η νίκη κατέληξε στο θερμικό στρατόπεδο, στις υπόλοιπες τέσσερις κόντρες υπήρξε ηλεκτρικός νικητής.

Model 3 Performance

Στο τέλος της ημέρας, ο καλύτερος χρόνος του Model 3 Performance ήταν 11,58", οριακά μπροστά από τα 11,66" που χρειάστηκε η 488 GTB. Το Μαρανέλο πάντως δεν είναι αρνητικό προς την ηλεκτροκίνηση και δηλώνει έτοιμο να την ενστερνιστεί .

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Mr. Ferrari οδήγησε το νέο EV, «του άρεσε πολύ» [video]

Η Ferrari πρόκειται να παρουσιάσει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο του χρόνου. Ο διευθύνων σύμβουλος της μάρκας, Benedetto Vigna, έχει ήδη οδηγήσει ένα πρωτότυπο και δήλωσε ότι «του άρεσε πολύ».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube